The Import's books

Páginas: 6 (1309 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2014
La fi del mal son
El tema del que tracta aquest text és de que la crisi ha acabat fent que coincidisca algunes coses que defensa la tesí de l’autor. L’autor diu que no sap quan acabarà la això però menys com ho faran i ací es com ho diu al segon paràgraf: “(p2 L44-5)Els que realment dominen el mon hauran posat el punt i final aquesta crisi estafa” Hi ha altre temaque també defensa ell en la seua tesí hi es els efectes que ha fet i farà la crisi quan acabe , com haurà canviat la nostra vida.
Hi tracta sobre la fi de la crisi on les estafes i les coses menys preades com es la lluita desigual o les demés coses han afectat al nostre dia a dia sent unes de les causes per les quals hi ha succeït això i esta predisposant un possible final, molt cridaner i a lavegada molt real.
Hi es un test argumentatiu que consta de títol, signatura , data i sis paràgrafs que estan dividit en tres parts:
Al primer paràgraf hi es l'introducció, es a dir la primera part, que concorda amb l'introducció del tema començant amb una locució temporal de futur anunciant una falsa fi de la crisi o om també es pot dir un “Miratge” accions no acabades impliquen temps noacabat.
Al segon paràgraf exposa la tesí “Retrocés de 30 anys en drets i salaris” argumentant les desigualtats i creixement infinit del sistema que hi es impossible silenciar.
Al tercer paràgraf comença altra vegada amb una locució temporal del futur “Quan ... quan... quan... llavor” fent referència als treballadors polivalents i la joventut ensinistrada (fer-te mes empàtic)
Al quart paràgrafet fa una comparació entre els efectes de la crisi i els efectes de la guerra amb una partícula que és “encara que”
El cinquè paràgraf és una perspectiva sobre l'eixida de la crisis des del put de vista de l'autor remarcant el COM i deixant de costat un poc el Que i amb això finalitza la segona part del text.
El sisè paràgraf es l'ultima part del comentari i és la conclusió. Utilitza unconnector temporal de present (P6/L1) “De moment” que fa referència al triomf del sistema capitalista , com l'autor diu. Torna a una locució temporal de futur a les línies 3,4 “Quan el calendari...” fent una comparació a que va ser el mateix que van fer quan va acabar la guerra civil en un mitja de comunicació molt predominant.

Aquest text hi és argumentatiu, ja que es un article d'opinió a unacolumna d'un diari on totes les persones ho poden llegir. El seu àmbit d'us correspondria a un àmbit periodístic se pot dir que es una opinió publicada , ja que el autor d'aquest text com es Juan Jose Millás ha exposat la seua opinió sobre la crisi en un diari. La funció del seu llenguatge es expressiva ja que el autor es preocupa per les persones que hi estan llegint-lo i per les que no ho fan,encara. També utilitza una funció referencial com el tema de les guerres que esmenta l'autor en el seu text. L'autor transmet el seu missatge als lectors que poden ser els lectors d'Espanya o d'altre lloc per a argumentar el seu coneixement, el lector al llegir-lo es un lector model i critic. També se l'anomena “Discurs diferit” a que l'autor no comparteix el temps ni l'espai que el lector de laseua publicació. Des del punt de vista de la polifonia de veus no hi han altres enunciadors a soles el locutor com a veu discursiva. El text hi es un discurs indirecte ja que l'autor va profunditzant cada vegada mes però mai deixant de costat la seua tesí. Perteneix a un registre Formal, ja que quan estas escrivint en estos mitjans de comunicació hi ha d'utilitzar-lo i també utilitza un registreestàndard periodístic ja que no utilitza un lèxic especific.

El text es situa en l'eix temporal del futur donat que l'autor esta fent una mena predicció del que va a passar amb els esdeveniments que estan succeint hui en dia.
Per el que consta de la dixi temporal hi predomina el futur simple : “( P1-2) correran, celebraran, tornarà ,romandrà...” això per el que consta al primer i al segon...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • The E-Books And The Environment
  • The cooking of the books
  • I like the books
  • books
  • books
  • The Thirteen Books Of The Elements
  • BOOKS
  • books

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS