THIS IS ENGLAND

Páginas: 9 (2117 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2013
1. Context. A quina època i a quin context social es desenvolupa la pel·lícula? Penses que la situació era diferent en aquell temps a la que és ara? Quines diferències i similituds hi trobes?
La pel·lícula està ambientada en el context històric de l’Anglaterra de 1983, centrada en la política neoliberal de Margaret Thatcher així com de la Guerra de les Malvines. La història transcorre en unbarri obrer i costaner que, de la mateixa manera que la resta del país, està enfonsat en la depressió rural motivada per uns alts índex d’atur, una alta taxa d’immigració i una forta crisis econòmica i social.
Margaret Thatcher (coneguda com la “Dama de Ferro”) fou una política britànica que exercí de primera ministra del Regne Unit del 1970 fins el 1990. Durant els seus primers anys de mandat laseva popularitat va disminuir degut a la recessió i l’augment de l’atur; però el principi de la recuperació econòmica i la victòria en la Guerra de les Malvines (conflicte bèl·lic entre la República Argentina i el Regne Unit que es va desenvolupar entre el 2 d’abril de 1982 i el 14 de juny del mateix any) van fer que la seva popularitat tornés a augmentar i va ser reelegida el 1983. En el segonmandat va portar endavant una fèrria política exterior caracteritzada per l’oposició en la formació de la Unió Europea (tot i que va firmar l’Acta única Europea, que establia el mercat únic i una cooperació més estreta en Europa), i també va introduir un canvi socioeconòmic radical al Regne Unit (però va ser criticada per la venda de béns de l’Estat i el debilitament dels sindicats).
També durantaquesta època, degut a la crisis econòmica del país, agrupacions polítiques racistes i feixistes (com el British Movement i el National Front) es van encarregar de reclutar persones blanques de classe obrera que estiguessin en contra la immigració degut a la competència pels llocs de treball que produïen els immigrants (provinents de països com Paquistan, Índia i Jamaica); convertint-los així enmilitants actius dels seus partits (i en feixistes, racistes i xenòfobs). Els polítics feixistes buscaven principalment joves i en especials que fossin violents, amb la qual cosa molts dels reclutats erens skinheads (nacionalistes i neo-nazis).
Crec que actualment la situació que viu el nostre país manté certes semblances amb la que reflecteix la pel·lícula i el seu context social: estem vivint altsíndex d’atur, una forta crisis econòmica, proliferació de barris marginals i sensació de descontent amb la classe política. Tanmateix, avui en dia els mitjans de comunicació i les noves tecnologies ofereixen a la població molta més informació (a l’hora que més variada i des de diferents punts de vista) i coneixement de la situació que no pas durant l’Anglaterra dels anys 80; de la mateixa manera,avui en dia hi ha una lluita més aferrissada contra les idees defensada per les ideologies d’extrema dreta del la que hi havia llavors (actualment la majoria de la població i l’Estat manté la idea de l’Estat del Benestar per a tota la població indiferentment del país de procedència).

2. Risc d'Exclusió o Desemparament? En Shaun és un menor desemparat o en risc d'exclusió social? Quins factorsde risc hi observes? Quines necessitats té, a l'inici del vídeo, sense cobrir?
Considero que en Shaun és un menor en risc d’exclusió social, ja que la seva situació pot desembocar en marginalitat però encara és possible intervenir.
Els factors de risc que es poden observar són: es tracta d’una família monoparental i desestructurada (com a conseqüència de la mort del pare durant la Guerra de lesMalvines) amb una manca de normes educatives, absència d’interacció i comunicació entre el menor i la seva mare i oposicionisme per part d’en Shaun; també s’observa una situació econòmica inestable (hi ha signes de pobresa i no queda clar si la mare està a l’atur o té una situació laboral estable) i una absència de xarxa social.
Crec que les necessitats sense cobrir que presenta en Shaun a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • this is england
  • This Is England
  • This is england
  • This is england
  • Reporte Pelicula This Is England
  • Resumen Película This Is England
  • Sinopsis This is england
  • This is england

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS