Thomson

Páginas: 2 (454 palabras) Publicado: 22 de marzo de 2015
Thomson, el descobridor de l’electró
Joseph John Thomson, nascut en el Regne Unit, va ser el descobridor de la part negativa de l’àtom, desmentint així la teoria precursora (la de Dalton) que deiaque els àtoms eren partícules indivisibles i úniques per a cada element.
A mitjans del S.XIX, diferents físics (com William Crookes i Arthur Shuster) ja van començar a estudiar les carregueselèctriques, produint radiació dins de tubs buits.
Es van fer tres experiments rellevants amb els tubs de raigs catòdics. En el primer es va fer augmentar la pressió de dins dels tubs i així observar raigslluminiscents i veure el sentit que el gas portava (venia del electrode negatiu i anava cap el positiu).Es va suposar que la matèria seria amb càrrega negativa. A la matèria en dirección cap al polpositiu la va anomenar matèria radiant i deia que eren unes molècules negatives del total de molècules projectades cap al pol oposat. La matèria en dirección contrària, osigui la positiva es va anomenarcom a raigs canals.

En la continuació de l’experiment, es van afegir un parell d’imans més perpendicularment als que hi havien al tub, afirmant així que els rajos portaven matèria negativa. Vandeterminar la proporció de massa-càrrega del gas però el resultat no el van donar com a veritable en la seva època.

Finalment al 1896, J.J. Thomson va duu a terme el tercer experiment.
La seva hipòtesisera que al medir la desviació del camp magnètic amb la energia que portaven els raigs catòdics podia determinar la relació entre massa-càrrega.
Va fer unes bones estimacions i va trobar que lespartícules dels raigs amb càrrega negativa, les quals va anomenar corpuscles tenien una mil·lèssima part de la massa de l’ió menys pesat, l’hidrogen. Així va determinar que les partícules eren úniques i noàtoms o molècules com es creia. Més tard es va demostrar que corpuscles eren universals, ja que també es produïen a altres materials. Aquest descobriment també va col·laborar amb el dels ions, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Thomson
  • thomson
  • thomson
  • Thomson
  • Thomson
  • Experimentos de thomson
  • Keith Thomson
  • Joule-Thomson

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS