Tic: Canopen Y Wifi

Páginas: 3 (591 palabras) Publicado: 25 de diciembre de 2012
Protecció Wi-Fi

Una xarxa wi-fi (wireless fidelity) fa servir ones ràdio per transmetre paquets de dades, en el transcurs d’enviament, poden haver-hi intercepcions o modificacions d’aquestspaquets amb mala intenció.
WEP (Web Equivalent Privacy) es un protocol de seguretat per xarxes inalàmbriques que utilitza un xifrat basat en una clau fixa d’un sol ús de 64 o 128 bits al principi de lafase de desxifrat. Per desxifrar una transmissió, cada client de la xarxa inalàmbrica ha d’utilitzar la mateixa clau de 64 o 128 bits.WEP segueix l’estàndar 802.11 amb l’objectiu d’assegurarl’autentificació d’aquells que coneixen la clau de seguretat i accés a la xarxa. Una clau WEP es composa de lletres (A a la F) i números (0 a 9). 
WPA és un nivell de seguretat més elevat, es pot utilitzar en unentorn domèstic o una petita empresa que utilitza una clau compartida prèviament. 
WPA2 és el nivell de seguretat més actual, també podem citar Personal o EnterpriseSegons l’informàtic Raúl Siles, eltipus de claus WEP, des de 2007 poden ser esbrinades en menys d’un minut per qualsevol persona (fins i tot hi ha una aplicació per iPhones que revelan aquestes claus, “i-WEP Pro”), i es per això quees recomana emprar les claus de tipus WPA2, més llargues i dificilment endevinables.
WPS (Wi-Fi Protected Setup) es un estándar promogut per la Wi-Fi Alliance perquè les xarxes WLAN siguin méssegures. Però està resultant ser susceptible a fer la xarxa més insegura i per això es recomana desactivar aquesta opció. 
En el cas d’una xarxa wi-fi pública, poden haver-hi més problemes. Qualsevol usuaripot capturar o manipular el trànsit de dades d’altres usuaris, ja estigui aquesta xarxa xifrada amb claus senzilles WEP o bé WPA2 doncs sense ser usuari de la mateixa xarxa podrem capturar imanipular el trànsit dels usuaris legítims.
 
CANopen
CANopen (Controller Area Network, Open) és l’estàndar internacional (EN 50325-4) de protocols basats en CANbus que funcionen a temps real. Aquestes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Canopen
  • CANOPEN
  • Wifi
  • wifi
  • Wifi
  • Wifi
  • WIFI
  • Wifi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS