TIC

Páginas: 21 (5118 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2015

¿QUÉ SÓN LES TIC?

Les TIC són una nova cultura, són un nou llenguatge , són un nou ambient, una nova pell de la cultura, que canvien totes les regles i que reinventen de cap a peus , no sols què és aprendre, sinó que és viure en un entorn on ja no hi ha escassetat sinó abundància d'informació,on l'aprenentatge és cada vegada mes heterogeni, on el món escolar perd el monopoli cognitiu, on els professionals de la transmissió seriada, veuen de sobte desvalorades les seues competències i habilitats."

La Societat està vivint uns canvis molt interessants. Molts d’aquests canvis vénen mediatitzats per la Tecnologia que utilitzem i aquesta ens possibilita una nova Comunicació Digital.Aquestes innovacions han de tenir una influència a les Aules dels centres docents, escoles, instituts, universitats… No tan sols, perquè la ciutadania ha de conèixer els mitjans digitals que té al seu abast, sinó perquè aquests mitjans ens ajuden a aprendre, interactuar, comunicar-nos i compartir.
Des de sempre ha interessat conèixer com es pot millorar la comunicació i la importància que hi té laimatge, els audiovisuals, les llengües i els altres llenguatges. Podem entendre l’Educació 2.0 com a una nova forma de pensar i de fer pròpia de la nova societat, que ajuda a identificar-nos, a aprendre col·laborativament, a compartir idees, sentiments i experiències. Així, des de les aules, podem ajudar a millorar la Societat que entre totes i tots estem construint.RELACIÓ ADOLESCENT-TIC.

Les tecnologies expandeixen les possibilitats de la comunicació, generen noves cultures i possibiliten el desenvolupament de noves habilitats i formes de construcció del coneixement. És necessari conèixer i comprendre en profunditat l'ús querealitzen d'estes tecnologies, com les utilitzen i per a què, i amb quina freqüència ho fan i quina importància tenen en la seua vida quotidiana. També és interessant conèixer com aquestes tecnologies mediatitzen les seves relacions interpersonals amb els seus pares i adults (pares, mares, professorat etcètera.) .

Actualment l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació constitueixun objecte de preocupació, debat i reflexió per a molts autors, tant a nivell nacional com internacional. Però la preocupació encara no s'ha traduït en un intent sistemàtic i organitzat de realitzar activitats pertinents en favor d'un ús adequat de les tecnologies per part de l'adolescència
Així, doncs, un dels reptes més importants dels professionals de l'educació ha de centrar-se, sense capdubte, en l'estudi de la relació que les i els adolescents estableixen amb les TIC. Estes tecnologies expandeixen les possibilitats de la comunicació, generen noves cultures i possibiliten el desenrotllament de noves habilitats i formes de construcció del coneixement.
És necessari conèixer i comprendre en profunditat l'ús que realitzen d'estes tecnologies, com les utilitzen, per a què i amb quinafreqüència ho fan, així com la importància que tenen en la seua vida quotidiana. També és interessant conèixer com estàs tecnologies mediatitzen les seues relacions interpersonals amb els seus parent i adults (pares, mares, professorat etcètera.) .
En els últims anys han aparegut diverses investigacions que aborden el tema de l'ús de les de les tecnologies de la informació i la comunicació en les iels adolescents."







Societat de la informació i del coneixement.

Dins del context social, l'adolescència manté una estreta relació amb les tecnologies de la informació i la comunicació pel fet que s'han convertit en una poderosa ferramenta que els facilita informació , comunicació i potència el desenrotllament d'habilitats i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las Tic
  • E Tica
  • Tic
  • Que es tica
  • TIC
  • Tica
  • TICA
  • LA TICA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS