Tica Per Al Meu Fill

Páginas: 3 (730 palabras) Publicado: 6 de abril de 2015
Ètica per al meu fill

Aquest llibre està escrit per l’autor Fernando Savater. L’escriptor al primer capítol ens explica que és l’ètica. La seva intenció és que el seu fill descobreixi l’ètica apartir d’exemples d’animals i fets històrics. Diu que moltes vegades utilitzem l’ètica contínuament sense adornar-nos.Al segon capítol, ens diu les raons per prendre una decisió o una altra. Per fer això utilitza l’exemple del capità d’un vaixell que barreja moltes possibilitats o decisions i té quequedar-se amb una. I en aquest cas ha de triar la millor pel benefici comú. L’autor diu que nosaltres tenim tres factors per prendre una decisió i són: els costums, les ordres i per últim elscapritxos. Finalment quan prenem una decisió pel nostre benefici s’anomena d’influència interna i per influència externa si es per una altra persona.
Al tercer capítol, ens diu que les decisions que hem deprendre nosaltres les hem de prendre per nosaltres mateixos perquè tenim la llibertat de fer-ho, però hem de pensar si serà una bona decisió. L’autor distingeix l’ètica i la moral, diu que la moralsón els comportaments que donem per bons i l’ètica es la reflexió sobre els que considerem bons.
Al quart capítol, ens fa veure que abans de prendre una decisió hem de reflexionar per no fallar. Posad’exemple la història de Jacob i Esaú. L’autor diu que per fer el que volem, cal tenir una vida entre el éssers humans ja que aprenem uns dels altres.
Al cinquè capítol, esmenta les complicacions quepodem tenir al prendre decisions al llarg de la nostra vida i que hem de tractar a les persones com a persones i a les coses com a coses i així tenint el poder sobre les coses però mai sobre una altrapersona. Les persones necessitem i tenim respecte no com les coses.
Al sisè capítol, reflexiona que no podem tenir una bona vida si hi ha imbècils morals. Diu que els que no són imbècils tenen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • etica per al meu fill
  • ética per el meu fill
  • Etica per a meu fill
  • CAMBIO CLIM TICO EN EL PER
  • El Liderazgo Tico En El Per
  • POL TICA MONETARIA DEL PER
  • Bases Per A La Integració De Les Tic
  • Partidos pol ticos Activos en el Per

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS