tiempo geo

Páginas: 3 (723 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2014



























EL PRECAMBRIÀ

L’eó del Precambrià inclou la major part de la història de la Terra, des de la seva formació fins fa 570 milions d’anys. Esdivideix en dues grans eres: Arcaic i Proterozoic. El límit entre totes dues se situa fa 2500 milions d’anys.
L’esdeveniment més important del Precambrià va ser l’aparició de la vida. Els científicsconsideren que els primers organismes van aparèixer al mar; eren formes microscòpiques molt senzilles.
Fa 3000 milions d’anys devien abundar els cianobacteris fotosintetitzadors que van originar unesestructures de calcària similars als esculls, els estromatòlits. Els cianobacteris formadors d’estromatòlits van tenir doble funció: aportar oxigen a l’atmosfera i retirar grans quantitats de diòxid decarboni de l’atmosfera.
Durant els primers 2000 milions d’anys, gairebé la meitat de la història de la Terra, els bacteris van ser les úniques formes de vida. Els primers organismes eucariotes(cèl·lules amb nucli) es van originar fa 1800 milions d’anys, mentre que els primers organismes pluricel·lulars van aparèixer fa, tant sols, uns 700 milions d’anys.
En el tram final del Precambrià, elscontinents es van unir i van formar un super-continent que anomenem Pangea I. Per últim, es produirà la major glaciació de la història de la Terra.

EL PALEOZOIC

El Paleozoic, que significa edatdels animals antics, inclou des de fa 570 milions d’anys fins fa 250 milions d’anys. Comença amb la divisió de Pangea I i acaba amb el reagrupament dels continents per formar Pangea II. Els esdevenimentsmés destacables ocorreguts en el Paleozoic són:
Es produeix l’explosió precambriana. Apareixen gairebé tots els grans grups d’animals coneguts avui dia, incloent-hi els primers cordats.
Apareixenels animals proveïts de closca. Entre ells destaquen els trilobits, que són fòssils característics d’aquesta era, és a dir, que van ser abundants i no es troben ni abans ni després.
La vida...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Geo
  • Geo
  • geo
  • Geo
  • Geo
  • geo
  • Geo
  • Geo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS