Tiempos Modernos-Charles Chaplin

Páginas: 9 (2011 palabras) Publicado: 2 de abril de 2013

TEMPS MODERNS
CHARLES CHAPLIN










COMENTARI:
1. Identificació i presentació:
A)FITXA DEL FILM
Títol original: Modern Times
Producció: United Artists. EEUU, 1936
Guió, direcció, música i muntatge: Charles Chaplin
Ajudant dedirecció: Carter de Haven
Fotografia: Roland Totherod i Ira Morgan
Direcció musical: Alfred Newman
Durada: 83 minuts
Intèrprets: Charles Chaplin (Rodamón); Paulette Goddard (La noia); Henry Bergman
(L’amo del cafè); Chester Conklin (Un mecànic); Stanley Sanford (Obrer); Allan García
(Director de la fàbrica); Hank Mann (Lladre); Stanley Blystone (Sheriff Couler); Sam Stein
(Capatàs); JuanaSutton (Dona del vestit amb botons); Myra McKinney (Muller del
pastor); Lloyd Ingraham (Alcaid).


B)GÉNERE CINEMATOGRÀFIC:
La pel · lícula de temps moderns abasta diversos gèneres: comèdia, drama, ciència ficció però també temes socials com el moviment obrer, la pobresa, les desigualtats i els problemes de la societat de l'època. Problemes representats tal com eren i solucionats per CharlesChaplin amb actuacions còmiques, però sense deixar enrere la importància i repercussions d'aquests.
C)IDENTIFICACIÓ:
Director:
Charles Chaplin (1889/1997), va ser director, productor, actor i compositor. Tambè conegut com a Charlot, està considerat com un dels millors actors mims i pallasos del cinema.
Els pares de Charles Chaplin eren cantants i actors còmics molt poc reconeguts professionalment,d'origen jueu que, en el seu moment, van aconseguir un raonable èxit. Especialment la mare, Hannah Hill, filla d'un sabater, quina, graciosa i amb una agradable veu. El seu pare, un virtuós del violoncel.
Chaplin va nàixer el 16 d'abril de 1889 en Lambeth, Londres, Gran Bretanya. No era un bon moment per a la família. El pare va abandonar la llar perque ere un alcoholic, i Hannah es va veureobligada a mantenir per si sola als seus fills Sydney i Charles.
"La desocupació és la qüestió més important... la introducció de les màquines en el treball hauria de ser d'ajuda a la humanitat, i no una font de tragèdia deixant a la gent sense treball". Charles Chaplin (1938).
Filmografia:
1921:The kid
1923:Woman of Paris
1925 :The Gold Rush
1928 :The Circus
1931 :City Lights
1936 :ModernTimes
1940 :The Great Dictator
1947 :Monsieur Verdoux
1952 :Limelight
1957:A King In New York
1966:A Countess From Hong Kong
"Temps Moderns", pel · lícula dels anys 30, però que segueix parlant dels nostres temps actuals. Això perquè en cadascuna de les escenes de la cinta, hi ha conceptes que estan latents fins als nostres dies, com ara: treball mecanitzat, producció en cadena, baixossalaris, estrès, capitalisme, opressió, fam, pobresa i injustícia social.
El context històric de la pel · lícula és la segona Revolució Industrial, que va tenir lloc a finals del segle XIX, a causa d'una nova onada d'innovacions tècniques, que van permetre augmentar la capacitat productiva de manera espectacular i millorar els sistemes de transports. Com a conseqüència, els intercanvis comercials es vanmultiplicar, la població europea va començar a desplaçar-se cap altres zones del món i nous països es van industrialitzar de forma accelerada.
Els objectius de la pel · lícula es expresar d'una forma còmica, mostrar prou fidelment com era la societat de l'època, tè un argument senzill i s'ajuda de recursos còmics que es basen en l'absurd, per aixó es fàcil trobar-li la gràcia i pasar-ho bè, almateix temps que podem aprendre com era la societat de l'època i com funcionava el “taylorisme”.
2. Identificació del film:
A)Tema: La idea central del film es la pobreça ,la manca de treball, la delinqüència, la violència, la intolerància política.
B)Esquema argumental:Aquesta pelicula és una gran crítica a la cultura de les màquines i la tecnologia i de la pobreza i desigualtats d’aquella...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Charles chaplin(tiempos modernos)
  • Charles Chaplin tiempos modernos
  • Tiempos modernos de Charles Chaplin
  • Charles Chaplin. Tiempos Modernos
  • Tiempos modernos de charles chaplin
  • Tiempos modernos charles chaplin
  • Tiempos modernos de charles chaplin
  • Tiempos Modernos Charles Chaplin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS