Tiempos modernos

Páginas: 4 (755 palabras) Publicado: 28 de enero de 2012
LA SEGONA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL:
Temps Moderns de Charles Chaplin

Títol original: Modern Times
Argument, Direcció i Muntatge: Charles Chaplin
Intèrprets: Charles Chaplin (vagabund),Paullette Godard (noia), Henri Bergman (amo del cafè), Chester Conklin (mecànic), Stanley Sanford (company de presó)
Producció: United Artists, 1936
Fotografia: Rolland H. Totheroh e Ira MorganMúsica: Charles Chaplin i Alfred Newman
Duració: 83 minuts

Aspectes a comentar:
a. Els personatges:
Assenyala les condicions de treball i de vida dels obrers que apareixen,relaciona-les amb escenes concretes de la pel·lícula
Tots els obrers de la fabrica treballen com maquines formant part de la cadena de producció. Son controlats amb la velocitat de la producció ordenada peldirector de la fabrica, que correspon a l'escena en que el director a traves d'una pantalla dona l'ordre d'augmentar la velocitat de les maquines a un altre obrer que esta als comandaments. Estancontrolats el temps que van al lavabo i les vegades que hi van, aixo ho veiem a l'escena en que Charlot ha de fixar per anar al lavabo i quan esta dins apareix en una altra pantalla el director ordenant quetorni al treball; tenen un estricte temps de descans per menjar, en la pel·lícula ho veiem reflectit cada vegada que sona una sirena i tots corren a buscar el seu menjar.

b. Explica que és eltaylorisme o producció en cadena. Assenyala’n els avantatges i els inconvenients, relaciona’ls amb els gags de la pel·lícula.
El Taylorisme es un sistema d'organització científica de la produccióaplicada a les grans empreses, amb l'objectiu d'augmentar la productivitat, ho feien amb un estudi detallat dels processos de treball, que són descomposts en diverses tasques, el temps d'execució de lesquals es determina mitjançant cronometratges, i en l'establiment, com a incentiu, del pagament de primes lligades al rendiment. Amb el taylorisme, neix i s'estén les primeres grans cadenes de producció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tiempos modernos
  • Tiempos modernos
  • Tiempos Modernos
  • Tiempos modernos
  • Tiempos Modernos
  • Tiempos Modernos
  • Tiempos modernos
  • tiempos modernos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS