Tiempos modernos

Páginas: 3 (609 palabras) Publicado: 6 de enero de 2015
TIEMPOS MODERNOS-CHARLES CHAPLIN (1936)
1-Què simbolitzen els següents elements a la pel·lícula?
-l’ escena inicial: on es comparen un remat d’ovelles amb un grup de treballadors entrant en unafàbrica, vol dir que els treballadors són com ovelles que segueixen al seu pastor, en aquest cas el capitalisme. Però hi ha una ovella que es negra. Si la ubiquem a la societat simbolitza a Chaplin, queno es el correcte ciutadà de l’època, ja que es més lliure.
-el rellotge: el rellotge és com un eix central, ja que per a la societat es molt important complir els temps, ja que si perds el temps,desprès es difícil de tornar a lloc i recuperar el temps perdut.
-les màquines: les maquines simbolitzen que les persones formen part d’elles, que estan sotmesos a elles. Per exemple quan elstreballadors persegueixen a Chaplin, i ell s’escapa perquè posa en marxa la cinta transportadora, i els treballadors han de seguir fent feina. I tot i que sembla que al principi va bé, les màquines acabeneliminant a molts treballadors.
-la màquina d’alimentació: Quan el fabricant de la màquina apareix i li diu al empresari que amb això podrà eliminar el temps de descans, i el treballador menjarà mentretreballa, a aquest se li il·lumina el rostre de felicitat. Però quan Chaplin es queda atrapat a la màquina, al empresari, no li importa en cap moment el que li passi a ell, sinó que es preocupa de lapoca eficàcia que té la màquina envers la productivitat de treball i s’adona que no es útil.
-la bandera: Al intentar retornar la bandera al seu amo, al ondejar la bandera i haver-hi darrere seu unagran multitud de manifestants, Chaplin és confós per ser un líder comunista, i això acaba provocant que el detinguin.
-l’ escena final: dona ànims a la societat, per seguir endavant, quan li diu ala noia que sortiran cap endavant, que no es rendeixi. Aporta un final optimista, desprès de tantes critiques, perquè simbolitza un nou despertar, una nova vida es possible.

2-Quan hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tiempos modernos
  • Tiempos modernos
  • Tiempos Modernos
  • Tiempos modernos
  • Tiempos Modernos
  • Tiempos Modernos
  • Tiempos modernos
  • tiempos modernos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS