Tiene sentido hacer filosofia hoy en dia?

Páginas: 4 (780 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2011
DISSERTACIÓ FILOSÒFICA
TÉ SENTIT FER FILOSOFIA AVUI?
Una de les tasques de la filosofia és la recerca de la felicitat. Saber viure bé és ser feliç. Tots els éssers humans volem ser feliços, peròhem de saber què hem de fer per a ser feliços, és a dir, com hem d’ordenar els béns que podem aconseguir en la vida donant prioritat als que ens fan més feliços, i com hem d’organitzar la comunitatpolítica perquè siga justa i ens permeta viure bé.
Cadascú de nosaltres té la possibilitat de viure la seua vida com vulga o com li semble millor, fent ús de la nostra llibertat per a elegir un estil devida que ens permeta ser feliços. Encara que no puguem triar el que ens passa, som lliures per a actuar d’una manera o d’una altra davant d’allò que ens passa. Degut a la varietat d’opinions, opcionsi capacitat d’elecció, per a algunes persones pot ser dolent o inconvenient un estil de vida i per altres és el millor, és per això que podem equivocar-nos, mentre que la resta dels éssers vius no, jaque estan programats per la natura.
En definitiva, l’home tria la seua forma de vida, i a aquest saber viure bé o art de viure se l’anomena ètica, que és un dels sabers filosòfics pràctics.
Jopense que la filosofia sí que és un saber útil. La filosofia no és un saber més, ens proporciona una part important de la formació cultural i contribueix en el perfeccionament personal. Quan reflexionemracionalment sobre les activitats que hem fet o sobre allò que ens ha ocorregut, estem fent filosofia sense saber-ho.
Filosofar és viure de manera conscient, reflexiva i responsable. La filosofiaajuda a desenvolupar la capacitat crítica, la independència, la visió de conjunt, la valentia davant els problemes...
A més, la recerca de la veritat és un esdeveniment rellevant en cada instant de lanostra vida, i per a trobar-la hem de fer ús de la filosofia.
Així, el saber filosòfic es útil i necessari, encara que el nostre món està marcat per dos trets que sembla que li lleven importància....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tiene sentido hacer filosofia hoy
  • Tiene Sentido Hacer Filosofia Hoy?
  • ¿Tiene Sentido Hacer Filosofía Hoy?
  • Tiene sentido la filosofia en la actualidad
  • Tiene Sentido La Filosofia En La Actualidad
  • Que hace hoy la filosofia
  • filosofía hoy en día
  • Razones y Sentidos Tiene Hoy La Educación

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS