Tiene Sentido Hacer Filosofia Hoy?

Páginas: 6 (1294 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2013
DISSERTACIÓ:

Té sentit fer filosofia avui?

Núria

INTRODUCCIÓ

A les aules dels batxillerats, on és obligatori fer dues hores de filosofia a la setmana, molts adolescents es pregunten si és necessari gastar aquest temps en fer filosofia, mentres podrien estar fora de l'institut o fer alguna matèria que els hi agradés. Estar-se dues hores escoltant a un professor que intentaensenyar-los a pensar no agrada gaire normalment o en molt casos. Per què a tants alumnes no els agrada fer filosofia? Potser és que creuen que perden el temps, si això és veritat, ens portaria a més preguntes: És necessària la filosofia avui en dia? Per què és necessària?

És necessària la filosofia per << saber viure bé >>? Actualment la paraula saber vol dir: “contacte amb la realitat ambla finalitat de distingir-la i entendre-la”. Alguns alumnes de batxillerat diuen que la filosofia no és necessària per viure feliçment. La majoria dels adolescents creuen que les causes que abans la filosofia fos important i ara no són els canvis i la manera de viure a l'actualitat. Creuen que abans potser per la gent la filosofia era molt important perquè era la seva manera de pensar i la sevamanera de viure, i ara, tenim maneres de pensar diferents i formes de vida diferents a les d'abans, i d'això en surt una pregunta: Quin sentit té filosofar en un món o societat en que tot està estructurat, on la vida no té cap altre raó que anar a treballar i fer crèixer els fills?

Tenint en compte les preguntes que ens hem formulat, en el següent punt intentaré respondre a les qüestions pertal de resoldre el dubte inicial i intentar demosatrar que té sentit la filosofia avui en dia.

DESENVOLUPAMENT

Començem per la primera pregunta. Els joves sembla que creguin que saben el motiu de la seva existència, que ho saben tot i l'unic que han de fer és treure's el graduat. Però el graduat i els estudis, què els hi aporten? És el primer i indispensable esglaó per poder tenir un treballmés o menys digne. Per alguns serà el treball que han somiat des de petits, per la majoria serà un treball on es guanyen molts diners, i per pocs estudiants serà un treball per millorar alguna cosa. Sigui com sigui, si no hi ha una bona filosofia a l'empresa on aniran a treballar, encara que guanyin molts diners o sigui la feina desitjada des de petits, aquest treball digne no els aportarà elbenestar.

Per què serveix tenir diners si quan et mors ho deixes tot? Estem molts anys vivint en aquest món, i el volem viure el millor possible, tenim molts béns i una casa ben gran, i tot i això encara en volem més. Tot això és el resultat de dècades de consumisme que ens han inculcat i imposat. D'això podem deduir que la majoria de les persones estem dirigides a la societat actual, és a dir,que només pensem amb nosaltres mateixos i, sense sortir de la legalitat, som lliures de fer el que volguem. Aquest tipus de societat no t'obliga d'una forma directe a anar a treballar cada dia, ni t'obliga a guanyar diners ni a tenir-ne. Però si no anem a treballar i a guanyar diners, no obtindrem els béns necessaris per viure. Aquesta societat tindria una filosofia indirecta; inconscientment anem atreballar perquè sabem que sino no tindrem les necessitats bàsiques per viure.

La filosofia és molt complexa, però el que sabem és que filosofar és pensar, i l'ésser humà pensa per poder entendre, poder raonar i argumentar. Després d'això podem dir que la filosofia serveix per saber filosofar. Llavors, si filosofar serveix per intentar descobrir el sentit de la nostra existència i sercrítics, de veritat estem utilitzant la filosofia? Per mi la resposta seria que no.

Veient la forta crisi econòmica o les nombroses crisis econòmiques que hem patit, i que de tan en tan es repeteixen, s'ha de dir que el sistema no funciona.
Això que acabo de dir, no és un debat polític i els arguments que estic utilitzant tampoc, encara que ho sembla, no tenen aquesta orientació. El que passa és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tiene sentido hacer filosofia hoy en dia?
  • ¿Tiene Sentido Hacer Filosofía Hoy?
  • Tiene sentido la filosofia en la actualidad
  • Tiene Sentido La Filosofia En La Actualidad
  • Que hace hoy la filosofia
  • Razones y Sentidos Tiene Hoy La Educación
  • Inmigracion, tienen sentido las fronteras hoy.
  • que sentido tiene hoy hablar de democracia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS