tierra y libertad

Páginas: 10 (2265 palabras) Publicado: 15 de abril de 2014
“TIERRA Y LIBERTAD”
Presentació
Fitxa tècnica
Director: Ken Loach
Producció: Rebecca O’brien
Guió: Jim Allen
Música: George Fenton
Filmografia: Barrry Ackrovd
Muntatge: Jonathan Morris
Vestuari: Ana Alvargonzález
Efectes especials: Reyes Abades, Feliz R. De Sepúlveda, Pedro Moreno
Protagonistes: Ian Hart, Rosana Pastor, Icíar Bollaín, Jordi Dauder, Tom Gilroy, Marc Martínez iFréderic Pierrot
Duració: 95 minuts
Estreno: 1995
Gènere: Drama
Premis:
-1995: Festival de Cannes: Premi FIPRESCI, premi del Jurat Ecumènic
-1995: Premi BAFTA: Nominada a millor pel·lícula britànica
-1995: Premi César: Millor pel·lícula estrangera
-1995: Premi Félix: Millor pel·lícula Europea

El director d’aquesta pel·lícula s’anomena Kenneth Loach, va néixer el 17 de juny de 1936 aAnglaterra. Com a curiositats, esmentar que és un militant trotskista i director de cinema. Als 25 anys, mentre estudiava dret a Òxford, va entrar per primera vegada en contacte amb les arts escèniques, actuant en el grup de teatre de la universitat. Després de graduar-se, va treballar com assistent de direcció en el Northampton Repertory Theatre. Però estava més interessat en el món audiovisual que enel teatral, així després d'obtenir en 1963 una beca en la cadena de televisió BBC, s'inicia en la direcció. A partir d’aquí va anar fent diferents pel·lícules, documentals i sèries com "Cathy Come Home", "The Big Flame", "Days of Hope",  “Dama de Ferro”,  "A Question of Leadership", grau zero de l'escriptura cinematogràfica", "Tierra y Libertad",... entre d’altres.

Descripció
Aquestapel·lícula comença fent un flashback on el protagonista, David, ja és una persona vella i mor a l’ambulància. Després la seva neta, Kim, descobreix unes cartes, diaris, fotografies i documents vells a la seva habitació a partir de que els va llegint es va desenvolupant tota la trama.
David convençut de la necessitat d’ajudar als republicans espanyols a la seva lluita contra els nacionalistes feixistes,David, un jove treballador sense feina i membre del Partit Comunista, deixa Liverpool i es desplaça fins a Espanya per unir-se a les Brigades Internacionals. Quan estava creuant la frontera catalana, casualment al tren va conèixer a uns homes que anaven a lluitar per la mateixa causa i va acabar allistat a la milícia del Patit Obrer de Unificació Marxista (POUM). Aquesta companyia, com en totesles milícies del POUM, homes i dones lluiten junts. En els mesos següents en David es fa amic dels voluntaris estrangers i s’enamora de la Blanca que també era membre del POUM. Després de que en David es ferís amb una escopeta, va anar a recuperar-se a l’hospital a Barcelona, finalment després de passar uns dies de descans decideix unir-se a les Brigades Internacionals recolzades pel govern, aquestera el seu pla inicial, però va en contra de les ideologia de la Blanca. Finalment, després de estar unes setmanes a les Brigades Internacionals retorna amb la milícia. En un enfrontament la Blanca és assassinada i un cop fet el seu funeral, en David torna a Gran Bretanya amb un mocador vermell ple de la terra on havien enterrat a la noia.
Finalment, la pel·lícula torna al present i es veu elfuneral de David on la seva neta tira terra del mocador vermell i llegeix un poema. La escena final acaba com alguns membres de la família realitzen una salutació socialista, així ens adonem com David va transmetre els seus ideals i creences a la seva família.

-Anomena i descriu els personatges principals de la pel·lícula.
Al principi de la pel·lícula ens dóna la sensació que el personatgeprincipal serà un noia la qual descobreix un trossos de paper i cardes del seu avi recent mort. Però de seguida ens mostren qui és el vertader personatge principal: En David, l’avi que acaba de morir. La pel·lícula comença amb la seva mort i acaba en el seu enterrament, però en el transcurs de la narració es presenta el personatge principal a la seva joventut. Era un noi ambiciós amb molts plans...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tierra y Libertad
  • Tierra Y Libertad
  • TIERRA Y LIBERTAD
  • Tierra y libertad
  • Tierra y libertad
  • tierra y libertad
  • Tierra y libertad
  • Tierra y Libertad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS