Tierra Y Libertad

Páginas: 4 (757 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2013
TIERRA Y LIBERTAD
Història d’Espanya


1. Presentació de la pel·lícula
És una pel·lícula de gènere històric-dramàtic. Està rodada a Espanya però pensada a Gran Bretanya, dirigida per KenLoach. La temàtica és la Guerra Civil espanyola. El director és Ken Loach i el guionista Jim Allen. El muntatge el va fer Jonathan Morri i es va estrenar l'any 1995.
Als anys 60 l'ambientcinematogràfic era bastant crític amb les injustícies socials. Ken Loach (1936) va sentir-se fortament influenciat per aquesta onada crítica i va acabar marcant les seves obres cinematogràfiques, tenint, gairebétotes, un rerefons polític o de controvèrsia.

2. El muntatge documental
La pel·lícula gira entorn d’en David, un jove de Liverpool d’idees comunistes que decideix marxar a Espanya a unir-se a lesmilícies anti-feixistes del POUM. Després de bastants mesos, d’assemblees, de morts de companys, David sent que forma part d’aquell grup. Però després d’un accident que pateix al intentar dispararuna arma i que l’obliga a traslladar-se a l’Hospital de Barcelona, té contactes amb el partit comunista i decideix allistar-se a les Brigades Internacionals. Blanca, una companya miliciana, l’adverteixque ha fet malament i no respecta la seva decisió, dient que allà només hi ha stalinistes que no saben ni contra qui lluiten. David, després d’un temps lluitant pel bàndol de les Internacionals, sen’adona que ha pres una mala decisió i veu que el seu vertader lloc és al costat dels milicians. Quan torna, però, la milícia està passant per moments difícils, un atac molt dur causa molts ferits i hande retirar-se. Just llavors, un grup de les Brigades els obliga a abandonar les armes acusant-los de conspiració feixista. Enmig de l’enrenou, la revolució i el descontent dels milicians, les Brigadesobren foc i disparen a la Blanca, ferint-la de mort.
La principal intenció del director ha estat mostrar com és una milícia des de dins, les relacions, la ideologia, el sentiment d’unió i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tierra y Libertad
  • Tierra Y Libertad
  • TIERRA Y LIBERTAD
  • Tierra y libertad
  • Tierra y libertad
  • tierra y libertad
  • Tierra y libertad
  • Tierra y Libertad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS