Tilden

Páginas: 6 (1401 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2014


La interpretació del

nostre patrimoni


Freeman Tilden








1-ELS PRINCIPIS DE LA INTERPRETACIÓ.

En aquest capítol Freeman ens parla de que les persones decideixen eixir en el seu temps lliure, a llocs o paratges naturals per a sentir i aconseguir noves experiències vitals en un entorn nou per a ells lluny de la ciutat, d’aquesta manera poder sentirse millor en ellsmateixa.

Els visitants sempre estan receptius al principi de l ‘activitat, al que diga el interprete, així que aquest deu cuidar la comunicació, cap a ells i oferir-li la millor experiència possible en l’entorn que els rodeja durant l ‘activitat de la interpretació.

2-EL PRIMER INTERÉS DEL VISITANT.
Ens parla de la importància que te la informació dins de la interpretació i el paper queaquest juga en la interpretació, tota interpretació requereix informació.
Hi ha que conèixer molt be el recurs que estem utilitzant per a la interpretació, de certa manera hem de ser els que més sabem sobre eixe tema, es a dir, necessitem l’ informació per a realitzar l’ interpretació, tota interpretació que s’excedeixga d’informació cap al visitant segurament siga una interpretació que no s’apropael interés del visitant.

Per tant hi ha que materialitzar el recurs el millor posible, per tal de que siga més ame.

3-LA MATERIA PRIMA I EL SEU PRODUCTE.
En aquesta ocasió l’escriptor no parla de la “teatrelització” o recreació en els llocs que es realitza interpretació del fet o fets que allí mancaren en un temps remot del qual el visitant tal vegada sols tenia una idea global del lloc igracies al fet de veure a algú amb robes de l’ època i que t’implique en activitats de la vida quotidiana de temps enrere, resulta molt millor experiència que la que es puga relatar en qualsevol llibre o novel·la.
Si el visitant pot participar en l’activitat directament, es sentira molt mes identificat.

4-LA HISTORIA ÉS EL QUE IMPORTA.
En aquest capítol el llibre ens ofereix la saviesa del’amor, de l’amor que es sent per el medi ambient eixe amor que sent tot interprete quan porta una visita guiada, ha de ser capaç de transmetre eixe profund amor que ell sent per l’entorn que revela al visitant a aquest mateix, com també per les seues característiques, rareses... es a dir, per a poder enamorar hi ha que estar enamorat abans, tot acte interpretatiu ja siga amb molts o pocs fons, ambmolt o poc personal etc.
No servira de res, si el intérprete que m’està revelant un lloc no el vol.
5-PROVOCACIÓ EN LLOC D’INSTRUCCIÓ.
En aquest capitol, ens parla que hem de oferir al visitant el que ell vol veure, hem de tindre una conexio mutua, per tant tindre la mateixa conclusió. Si no som capaços de conectar amb el ego de la persona, no aconseguirem l’atenció dels visitants, per tant permolt bo que siga el producte que oferim si no aconseguim connectar amb el ego del grup, no haurem aconseguit transmetre res.

6-EN BUSCA DE UN TOT PERFECTE.
Tilden ens parla de la paraula anglesa “whole” que en un principi significava sa i després passa a tindre el significat de la paraula “tot”, i això es al que es refereix en aquest capítol al tot, en la interpretació no hi ha que ensenyar unapart del que allí es veu, si no el TOT que engloba a eixe lloc, també aquesta interpretació deu anar dirigida al TOT del visitant, es a dir, no sols a una part si no conjuntament cap a la seua persona i personalitat, d’aquesta forma aconseguim relacionar al visitant con el entorno, es a dir, aconseguim la seua atenció per que afectem o toquem al seu jo interior.
Per tant hem de estar preparatsper a tratar amb els visitants més inquiets, com els xiquets, tratar amb ells de tal forma que ens guanyem la seua participació.


7-PER A LES MENTS MÉS JOVES.
L’últim dels principis que ens nombra en aquest llibre, l’educació ambiental dirigida als xiquets, a de tindre un enfocament totalment diferent que als adults, encara que açò no impedeixca que ambdues comparteixen coses en comú, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la tilde
  • tildes
  • tilde
  • La tilde
  • las tildes
  • Tilde
  • la tilde
  • La tilde

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS