Tipo De Democrcia

Páginas: 11 (2542 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2012
LA DEMOCRÀCIA ACTUAL:

ES POT MILLORAR LA DEMOCRÀCIA ACTUAL?

ÍNDEX

Introducció i origens de la democràcia......................................pàg 1

Tipus de democràcies................................................................pàg 2

Què és la democràcia inclusiva?...............................................pàg 3

Democràcia representativa afons.............................................pàg 4

Democràcia participativa a fons..............................................pàg 5-6

Partits politics.............................................................................pàg 7

Propostes per millorar la democràcia actual..............................pàg 8

Conclusions...............................................................................pàg 9INTRODUCCIÓ

La democràcia és una forma d'organització de grups de persones, el poder resideix en la tots els seus membres fent que la presa de decisions respongui a la voluntat col·lectiva dels membres del grup.

En aquest treball podrás veure els tipus de democràcies, què és la democràcia inclusiva, la democràcia participativa, la democràcia representativa i unes propostes per millorar lademocràcia actual.

ORIGENS DE LA DEMOCRACIA

La democràcia va apareixer per primera vegada en antigues civilitzacions que van organitzar les seves institucions sobre la base dels sistemes comunitaris.
Entre els casos més ben coneguts es troben algunes ciutats estats de l'Antiga Grècia, especialment Atenes al voltant de l'any 500 aC.

Alguns pensadors consideren a la democracia atenense com elprimer exemple d'un sistema democràtic. Uns altres pensadors han criticat aquesta conclusió, dient que per una banda tant a la organització tribal com a les antigues civilitzacions en tot el mon existeixen exemples de sistemes polítics democràtics.



Pàg 1

TIPUS DE DEMOCRÀCIES

Existeixen diversos tipus ideals de democràcia, cadascun amb característiques diferents. Podem dividir lesdemocràcies seguint dos criteris:

1) segons la relació del poble amb el govern

2) segons el procediment que s'utilitza per a prendre les decisions

Democràcia directaEs tracta de la democràcia en estat pur, tal com la van viure els seus fundador atenencs. Les decisions les prenen els membres del poble reunits en assemblea. No existeixen representants del poble sinó que agents sotmesos alsdictats de l'assemblea.
Democràcia representativaEs tracta del model comú de democràcia moderna. A la democràcia representativa la sobirania continua en mans del poble, però aquest no exerceix directament el poder sinó que delega aquesta tasca en representants escollits periòdicament, els quals no solen ser revocables per part del poble mentre dura el seu mandat.
Democràcia participativaEs lademocràcia la qual els ciutadans tenen una major participació a la presa de decisions polítiques que els hi atorga la democràcia representativa. Pot definir-se amb una més facilitat com un model polític que facilita als ciutadans la seva capacitat d'associar-se, organitzar-se, i decidir en assemblea de tal manera que puguin exercir una pressió i influencia directa en les decisions polítiques isocials.

Pàg 2

Què és la democràcia inclusiva?

La Democràcia Inclusiva és un projecte polític per la democràcia política directa, la democràcia econòmica, la democràcia en l'àmbit social i la democràcia ecològica.La Democràcia Inclusiva és una nova concepció de la democràcia, que, fent servir com a punt de partida la definició clàssica d'aquest, expressa la democràcia en termes de democràciapolítica directa, democràcia econòmica, així com també una democràcia en l'espai social i una democràcia ecològica.

Resumint, la democràcia inclusiva és una forma d'organització social que reintegra la societat amb l'economia, la politica i la ecologia.La democràcia inclusiva no només se la veu com un mon perfecte, sinó també com l'única sortida fora de la crisi, basada en la distrubició...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Democrcia
  • Precursores De La Democrcia
  • DEMOCRCIA
  • democrcia
  • desarrollo de la democrcia
  • Tipo
  • El tipo
  • Tipos De Laser

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS