Tipologia De Materials

Páginas: 3 (516 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2012
Quina és la incidència que cal atribuir als llibres de text?

Durant anys, a les escoles, l’aprenentatge ha esdevingut totalment memorístic i igual per a tothom. El mestre era el principalprotagonista i retransmissor de coneixements i l’alumne era el receptor passiu que tan sols tenia que memoritzar tots aquells coneixements per tal de preparar-se per a un examen final. L’eina única utilitzadadins aquests tipus d’educació era el llibre de text, usat com a manual indiscutible ple dels continguts que calia estudiar i ple d’exercicis i activitats. Aquest fet a anat esdevenint, amb els canvishistòrics, culturals i sociopolítics, certa incidència dins el món educatiu i això ha succeït a causa de que, aquests, han estat un dels instruments essencials dels mètodes anomenats tradicionals.La incidència que s’atribueix als llibres de text, es que han estat objecte de critica per la majoria de moviments de renovació pedagògica, arribant fins i tot, en alguns casos, a la seva negació (El“no al llibre de text” com a consigna bàsica dels mestres progressistes). Calia sortir d’aquest handicap sobre el llibre de text i adaptar l’educació i els seus materials a les societats actuals.Quines són les raons a favor i en contra d’això?

Es possible trobar diferents opinions a favor i en contra d’aquest fet. Alguns autors exposats al mòdul de l’assignatura, esmenten, a favor del llibrede text, que aquests son el recurs curricular que més influència té en els professors, alhora de prendre decisions respecte a la planificació, i que a més, és un instrument molt ric, el més abundós,el més dúctil, ... comenten, que cal que l’escola faci servir el llibre de text per a tasques determinades, per cenyir una feina i obtenir una economia de temps i d’esforç que s’imposa de maneraineludible actualment.
D’altra banda la majoria d’aquests autors, posicionats en contra, comenten que els alumnes passen molt de temps d’estudi i de deures sols fent servir materials de text. A més,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Materials
  • Tipologias
  • tipologias
  • tipologia
  • Tipologías
  • tipologia
  • Tipologias
  • Tipologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS