tipos de plastico

Páginas: 3 (593 palabras) Publicado: 26 de enero de 2014


ELS Plàstics


Definició : conjunt de materials sintètics d’origen orgànic ( petroli, carbó, cel·lulosa de materials vegetals, resines sintètiques...) fàcilment emmotllables i amb calor ipressió.


Segons la composició.

-Termoplàstics: son aquells que es formen a partir d’ una temperatura determinada , la qual cosa permet la seva conformació. Una vegada emmotllats es podenreciclar, ja que al tornar a calfar-los s’ablaneixen i es repeteix el procés.

-Termostables: es caracteritzen pel fet de que una vegada emmotllats i endurits romanen inalterables quan se’ls somet de nou acalor o pressió.

-Elastòmers: son materials artificials que son obtinguts per la síntesi química.


Segons l’origen

-Plàstics naturals:
Provenen com el seu nom indica, de substanciesnaturals com la fusta o el coto, de les quals s’obté la matèria necessària per a fabricar-lo ( per exemple cel·lulosa ). Entre aquests plàstics destaquen les proteïnes i àcids nucleics.

-Plàsticsartificials:
Se sintetitzen mitjançant procediments quimics i s’obtenen generalment del petroli cru, el carbó o el gas natural. Aquests polimers s’usen generalment en el camp de medicina i agricultura.24 AGOST 2010
El misteri del plàstic minvant de d’atlàntic
  
Si recordeu l’apunt d’ahir, un equip d’investigadors del Sea Education Association ha analitzat durant 22 anys, les aigües de l’oceàAtlàntic i han observat una gran concentració de plàstics la seva part nord, degut al vòrtex del nord de l’Atlàntic.
És cert que tirar plàstics a la mar des de les embarcacions ja està prohibit desdels anys 70, però la producció i usos del plàstic a terra han augmentat molt, i per tant es pot dir que l’arribada de residus plàstics a la mar s’ha incrementat des de mitjans de 70. Un dels fets mésestranys que s’han remarcat en aquesta investigació és que la quantitat de plàstics que s’han trobat al mig de l’Atlàntic no ha anat augmentant com tocaria, sinó que han disminuït.

On s'amaguen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tipos de plasticos
  • Tipos De Plasticos
  • Tipos de plasticos
  • Tipo de plasticos
  • Tipos de Plastico
  • tipos de plasticos
  • Tipos de Plastico
  • Tipos de plastico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS