TIPUS DE CENTRALS ELECTRIQUES

Páginas: 9 (2146 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015
TIPUS DE CENTRALS ELECTRIQUES

CENTRAL HIDROELÈCTRICA:
Són aquelles que generen electricitat aprofitant l'energia de potencial que porta l'aigua al caure quan està emmagatzemada en una zona més elevada que la central.

La potència d'una central és variable, i pot oscil·lar entre els pocs i uns quants milers de MW, però fins els trenta MW es consideren microcentrals.

Pot haber-hidiferents tipus de centrals com:

CENTRALS HIDRÀULIQUES: Són les que generen més de deu MegaWatts de potència.
CENTRALS MINIHIDRÀULIQUES: Són les que generen menys de deu MegaWatts de potència.


CENTRALS A L'AIRE LLIURE: Aprop de la presa, i connectades mitjançant una canonada de pressió.
CENTRALS EN CAVERNA: Connectades a l'embassament mitjançant túnels, canonades de pressió, ocombinant els dos anteriors mètodes.


CENTRALS MAREOMOTRIUS: Utilitzen el flux i reflux de les marees. Aprofiten llocs on puguin tallar l'entrada i sortida d'aigua de les badies.
CENTRALS MAREOMOTRIUS SUBMERGIDES: Utilitzen l'energia dels corrents subaquàtics.


La central de Itaipú situada entre Brasil i Paraguai té una potència instal·lada de 14.000 MW, és la segona central més gran del mónnomés superada per la Presa de les Tres Gorges situada a la vall del riu Lang-Tsé a la Xina. Aquesta central genera 18.200 MW que representen l'11% de la necessitat energètica de tota Xina.

A Catalunya també podem trobar alguna central hidroelèctrica, com la Central de Cabdella, que esta situada a 5'5 KM del municipi La Torre de Cabdella. Aquesta central va ser la primera construïda aCatalunya i ho va ser el 1914 per la companyia Energia Elèctrica de Catalunya. La central aprofita les aigües de l'estany Gento, a través d'un canal de 5 KM i amb un desnivell de aproximadament 850 metres. Té una potència instal·lada de 26.000 kVA i una producció anual de 61 milions de kWh.

( antiga central de Cabdella)


CENTRAL TÈRMICA:
Una central tèrmica és una instal·lació empleadaper la generació d'energia elèctrica a partir de l'energia alliberada en forma de calor, normalment mitjançant la combustió de combustibles fòssils com petroli o gas natural.

CENTRALS TEROMOELÈCTRIQUES DE CICLE COMVENCIONAL: Són totes aquelles centrals que utilitzen la combustió de petroli, carbó o gas natural. Són les centrals més emprades perquè se les considera les més rentables.CENTRAL TERMOELECTRIQUES DE CICLE COMBINAT: S'utilitza gas natural, gasoil o carbó tractat per alimentar una turbina de gas. Els gasos d'escapament de la turbina s'utilitza per produir vapor que mou una segona turbina, una turbina de vapor. Cada una d'aquestes dues turbines s'adhereix a un alternador per generar energia elèctrica.


Degut a la alta quantitat de combustions que es produeixen al'interior d'aquestes centrals,fa que hi hagi moltes emissions contaminants a l'atmosfera. Sobretot en les de mètode convencional.

Les centrals termoelèctriques més importants mundialment es troben a Estats Units, però només abasteixen petites regions.

Una de les múltiples central termoelèctriques que podem trobar a Catalunya és la central del Besós, pot ser que no sigui la més importantperò si que és la més coneguda.
Antigament, aquesta central era de cicle convencional, però l'any 2007 va ser desmuntada, se'n va construir una altra de cicle combinat, en principi es volien construir només 2 mòduls però finalment se'n van construir 3, cada mòdul consta d'una xemeneia de 90 metres que se situen a sobre d'unes calderes d'uns 90 metres també així que en total sume 180 metres. Aquestacentral ha sigut una de molt polèmica ja que un obrer va morir degut un tret que li va disparar la policia durant unes protestes, les pluges negres originades per la central que durant dècades han estat embrutant les zones properes a la central i perquè enviava aigua calenta al mar, que atreia a els peixos i feia que s'aglomeressin nombrosos vaixells pesquers al voltant de la sortida d'aigua....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Centrals Elèctriques de Catalunya
  • T2 CENTRALS ELECTRIQUES
  • centrals elèctriques
  • la salmonella tipus
  • Maquines Electriques
  • Centrals de fusió
  • Centrals Nuclears
  • centrals nuclears

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS