Tipus de cirurgia

Páginas: 3 (534 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014
TÈCNIQUES MODERNES DE CIRURGIA

LAPAROSCÒPIA: és una tècnica que permet la visió de la cavitat pelviabdominal amb l'ajuda d'uns dispositius òptics, introduïts a través de petites incisions a laparet abdominal. A través d'una d'aquestes, la fibra òptica es transmet la llum que il·lumina la cavitat, mentre que s'observen les imatges de l'interior amb una càmera connectada al mateix lent.L'aparell utilitzat s'anomena torre de laparoscòpia. Així es considera un sistema de cirurgia d'invasió mínima que té per objecte guarir o corregir malalties. Les incisions són petites (entre 0,5 i 1,5 cm).Que el port d'accés sigui petit no vol dir que estigui exempta de riscos, ja que es té accés a òrgans vitals que poden ser danyats. Aquesta incisió s'utilitza durant un curt període, al final delprocediment, disminuint així el risc d'infecció de la ferida, el dolor postoperatori i les lesions musculars de la paret abdominal. Això fa que el postoperatori sigui menys dolorós, els pacientsrequereixen menys analgèsics i es mobilitzin abans.
CIRURGIA REFRACTIVA LÀSER I PRESBÍCIA: és la solució definitiva a la miopia, la hipermetropia i l'astigmatisme, ja que permet aconseguir una correcta visiósense necessitat d'ulleres o lents de contacte. El làser, amb la seva precisió, permet tallar la còrnia, adequar la seva curvatura eliminant les quantitats de teixit necessàries, i modificar larefracció ocular per aconseguir el correcte enfocament de la imatge a la retina.
TOMOGRAFIA PER EMISSIÓ DE POSITRONS:  és una tècnica no invasiva de diagnòstic i investigació per imatge capaç de mesurarl'activitat metabòlica dels diferents teixits del cos humà, especialment del sistema nerviós central. Es basa a detectar i analitzar la distribució que adopta a l'interior del cos un radioisòtopadministrat a través d'una injecció. El que fa és mesurar la producció de fotons gamma (resultat de la destrucció d'un positró). S'injecta la substància (que habitualment pot travessar la barrera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la salmonella tipus
  • cirurgia experimental
  • Cirurgia robòtica
  • Tipus de text
  • Tipus de Registres
  • Tipus De Motivacio
  • tipus de societats
  • Tipus De Música

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS