tipus de clima a espanya

Páginas: 4 (874 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2015
TIPUS DE TEMPS A ESPANYA.
La posició de la P.Ibèrica, situda sota la influència de diverses masses d'aire, provoca un gran varietat de situacions meteorològiques, que venen determinades per lessituacions atmosfèriques que se succeeixen durant l'any i que determinen els tipus de temps.
Les situacions que dónen lloc als tipus de temps s'han classificat segons els moviments de les masses d'aire:1. situacions convectives.
2. situacions adventives.


Són aquelles en les que els nivells de pressió es mantenen estables i provoquen el desplaçament en vertical de les masses d'aire.
TIPUS:
ALTAPRESSIÓ CONCENTRADA: sol donar-se a l'hivern quan el jet streem associat al front polar descendeix en la seva latitud, això provoca que l'anticicló de les Açores també es desplaci vers al sud (no afectaa la P.Ibèrica) i afavoreix major incidència en aquesta( P.Ibèrica) del front polar i borrasques de l'Atlàntic. Però hi ha un predomini del temps anticiclònic causat per: 1)anticiclons tèrmics del'interior peninsular i de centre Europa i
2) pels anticiclons polarss Atlàntics
el que provoca predomini de l'estabilitat atmosfèrica(temps assolejat i no precipitacions).

BAIXA PRESSIÓ CENTRADA:pròpia de la primavera i la tardor. S'associa a inestabilitat atmosfèrica (núvols i pot provocar precipitacions) aquesta situació està força condicionada pel desplaçavent del Jet Streem/front polarvers latituds superiors a la primavera i vers latituds inferiors a la tardor. Elquè permet el pas de les borrasques atlàntiques i situacions de l'est al mediterrani .

PANTÀ BAROMÈTRIC: propi del'estiu. El gradient de pressió ( distància entre dues isòbares consecutives) força ampli, el que indica que no hi ha en aquest espai variació de pressió. S'associa a estabilitat atmosfèrica, degut aldomini que exerceix la influència de l'anticicló de les Açores( que ara, amb la retirada del front polar vers latituds superiors, s'ha posicionat sobre les illes i exerceix la seva influència sobre la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • climes de espanya
  • Espany
  • la salmonella tipus
  • Tipus de text
  • Tipus de Registres
  • Tipus De Motivacio
  • tipus de societats
  • Tipus De Música

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS