Tipus de núvols

Páginas: 3 (511 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2013
Tipus de núvols

Núvols alts

Cirrus (Ci)


Descripció: núvols separats en forma de filaments blancs i delicats. Aquests núvols tenen una aparença fibrosa, semblant als cabells d'unapersona, o d'una lluentor sedós o d'ambdues característiques alhora. Estan formats per diminuts cristalls de gel, ja que es formen a gran altura (8-12Km). A aquests nivells la temperatura va de -40º a-60ºC, per la qual cosa una massa d'aire, amb un elevat contingut de vapor d'aigua i que es refredi fins a la saturació, produeix cristalls de gel en comptes de gotetes d'aigua.
Quan es presenten aïllatssón símptoma de bon temps, però si avancen organitzades i augmentant progressivament cap a l'horitzó indiquen un imminent canvi de temps, algun front o borrasca.
Cirrostratus (Cs)

Descripció: velnuvolós, transparent i blanquinós, d'aspecte fibrós o completament llis, que cobreix total o parcialment el cel. Estan constituïts per finíssims cristalls de gel, més fins i tot que els de els Cirrus.Es formen quan una massa d'aire humit a gran escala, s'eleva a grans altures fins a sublimar-se. Aquests núvols ocupen vastes extensions del cel, a una altitud de 7-10 Km. Generalment produeixen halosi, en menor mesura, parhelis i iridescències.
Els Cirrostratus solen ser l'avantguarda d'un front càlid, augmentant el seu espessor segons aquest avança, per la qual cosa la seva presència potassociar-se amb un significatiu canvi de temps. Altres vegades formen restes
de l'enclusa de la part superior d'un Cumulonimbus.






Cirrocumulus (Cc)


Descripció: banc, capa prima ollençol de núvols blancs, sense ombres, compostos per elements molt petits en forma de grans, rínxols, grumolls, ondulacions, units o separats i distribuïts amb major o menor regularitat. Estan constituïtsper cristalls de gel i tenen un procés de formació similar als Ci i Cs.
Els Cirrocumulus són uns dels núvols més bells i espectaculars, i també els més difícils de presenciar, a causa de la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tipus De Nuvols
  • la salmonella tipus
  • nuvols al cel
  • Tipus de text
  • Tipus de Registres
  • tipus de societats
  • Tipus De Música
  • Tipus De Motivacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS