Tirant lo blan episodis amorosos part 1

Páginas: 12 (2805 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2013
TIRANT LO BLANC: EPISODIS AMOROSOS
PERSONATGES:
Tirant: Un cavaller valent, fort, hàbil amb les armes i un gran estratega militar, a més de que és estimat per tothom (Pàg. 59: «és un home alt i ben fet i en el seu posat es veu la força que té, i les paraules que surten de la seva boca van acompanyades de molta gràcia. El veig cortès i afable més que cap altre.»), fins i tot després de morir(Pàg. 236: «Els plors i els crits de tots els que eren allí van ser llavors molt grans, i feia llàstima de sentir, perquè el príncep Tirant era molt amat per tots.»), ja que era un bon home que fins i tot perdonava la mort a aquells que s’ho mereixien (Pàg. 139: «I no et daré sinó a Tirant, perquè gran cosa és, marit i cavaller, qui el pugui tenir a la seva vida. Ell de proeses supera a tots elsaltres, i moltes vegades ha passat que per un son cavaller han estat fetes moltes coses extraordinàries.»). Però al enamorar-se de Carmesina canvia, ja que ell no volia enamorar-se ja que li semblava realment estúpid, però al veure a Carmesina per primer cop entén què és l’amor, i això comporta una altra virtut en el cavaller, ja que es converteix en un personatge ideal. No tan sols és bon cavallersinó que també mostra que té sensibilitat i sap amar a les dones, i encara més a Carmesina, que l’enamora en un instant i per sempre, i és fidel a Carmesina, ja que no es creu les coses dolentes que diuen d’ella. (Pàg. 188: «Perquè el meu esperit, ferit de tant enamorada vista, no té la llibertat de poder-ho fer, perquè te la voluntat presa.») Però encara que Tirant sigui un gran cavaller, al notenir gran experiència al amor te alguns problemes amb la relació amb Carmesina. (Pàg. 146: «de tant de bé que vull a la meva senyora, la meva por és passar vergonya. Més m’estimaria tornar-me’n que continuar més endavant.»).
Carmesina: Princesa de l’Imperi grec, filla de l’emperador. Una dama molt bella, amb els cabells rossos i llargs, blanca de pell, com als ideals de dóna a l’edat medieval.(Pàg. 64: «Perquè estava admirant dels seus cabells, que resplendien, rossos, com si fossin madeixes d’or; separats en dues parts iguals per una clenxa de blancor de neu que passava pel mig del cap [...] Carmesina és possiblement el personatge amb menys complexitat psicològica. La seva única preocupació és Tirant, ja que al estar enamorada d’ell i al ser una princesa, no pot expressar els seussentiments amb gran facilitat. També està preocupada per la seva virginitat, ja que no està casada i és una dama jove. (Pàg. 198: «Perquè no estava acostumada a la passió que ara sento per amor, ni a les penes que ara passa la meva ànima. I perquè els meus mals s’acabin i el meu cap pugui reposar d’una vegada, amb les meves paraules et confirmaré el que em demanes.») Tant és l’amor per Tirant quedesprés que el cavaller mori, Carmesina també mor de pena.
Relació: Tirant s’enamora de Carmesina el primer cop que la veu i sent que mai deixarà d’amar-la. (Pàg. 51: «[...] que a partir d’aquell moment ja no van trobar la porta per sortir-ne.») Ella se n’enamora quan comença a rebre notícies d’ell i després de parlar i rebre alguns obsequis seus com el mirall que li va donar perquè veiés qui era ladona que amava. Al inici hi ha bastant de joc, sobretot amb Carmesina, que no sap si ama no a Tirant i a més ella creu que no és correcte l’amor entre un cavaller i una princesa. Però més tard accepta que el que sent per Tirant és una cosa que no es pot aturar. La princesa vol un amor honest, per això decideixen casar-se. (Pàg. 198: «Besem-nos en senyal de fe, perquè sant Pere i sant Pau ho manen, ique facin testimoni de veritat en aquest cas. I després en nom de la Santa Trinitat, que és Pare, Fill i Esperit Sant, et dono plena potestat perquè facis de mi com muller que és companya de marit.»), però a Tirant el domina el plaer (Pàg. 208: «Tirant, obre els ulls de l’enteniment a la gran desventura que t’espera, i tornant a tu mateix, dóna lloc a la raó i desvia i refrena els apetits del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Episodis amorosos de Tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc Episodis Amorosos
  • Tirant lo Blanc episodis amorosos
  • Tirant lo blanc Episodis amorosos
  • Tirant Lo Blanc Episodis Amorosos
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo Blanc episodis amorosos
  • Tirant lo Blanch episodis amorosos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS