Tirant Lo Blanc (apunts)

Páginas: 2 (373 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2013
És una novela histórica, erótica, amorosa, social i militar.

CARACTERÍSTIQUES.

1-Estil de valenciana prosa.

2-Diálegs breus i plens de gràcia (Carácter humorístic).

NARRADOR.Predominanment extern, omniscient, però també hi ha narradors interposats, que fan un ús que proporcionen credibilitat i versemblança a allò que s’hi esta contant.

PERSONATGES.

Representen una evoluciófront als contemporanis. Es caracteritzen per la versemblança i el realisme. Destaquen per la seua valentia i força però sempre humà. S’abandonen els ideals medievals, apareixen ideals burgesos.Absiència d’elements fantastics. Tenen un tractament psicológic modern. En époques properes i geogràfiques conegudes e identificables. La sensualitat i l’erotisme impregnen molts personatges. L’humor espresent en alguns personatges.

Els personatges principals són:
Tirant-És un heroi modern per la seua humanitat, ploram es ferit, i la sea mort és fruit d’un vulgar dolor de costat. Més que uncavaller, és un capità. És inspirat en Roger de Flor. La seua complexitat psicológica arriba al cenit en escenes amoroses. Davant de Carmesína és un home tímid e inexpert al contrari que al camp debatalla. Es ridiculitzat moltes vegades( el trágic final, quan plora despres de caure per una finestra i Hipolit creu que plora una xica, etc.). Quan s’enamora, perd l’objectivitat i guanya humanitat. Lesdescripcions que hi tenim són d’un home jove amb gran atractiu sensual.

Carmesína- Té 14 anys i enamora perdidament a Tirant. Narcisista perillosa que només excita a Tirant, juga amb ell, però maiel satisfà, ja que no vol perdre la virginitat fins que es case.

Plaerdemavida- Donzella de Carmesína. Simpatica i desvergonyida. Fracasa en el amor amb Hipòlit. Es converteix en la clássicaalcabota. Empra el llenguatge sexual més atrevit i explicit. Disfruta veient i sentint els altres durant actes sexuals i amorosos.

Emperadors- Són la imatge de la degradació de la societat feudal. Mai...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS