Tirant lo blanc Episodis amorosos

Páginas: 9 (2119 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2014
TIRANT LO BLANC- EPÍSODIS AMOROSOS.

Tirant, va comprar un mirall que es va amagar a la màniga, li va dir a la princesa que ho mirés quan estigués a la seva cambra, que era la resposta de la dona que ell estimava, i ella pensat que trobaria la resposta, es va veure reflectida en aquell mirall, es va adonar compte, que la dona que ell estimava era ella, es va sorprendre de que un home es poguésdeclarar sense parlar.
Li va fer molta gràcia aquesta declaració tan original.
Quan la princesa la va explicar a la Viuda Reposada, li va donar tot tipus de raons negatives perquè canvies d’opinió i s’ allunyes d’aquell home ja que no tenia cap tipus de títol reial. L’honor estava davant de tot.
Segons la Estefania hi ha -Les tres menes d’amor: La virtuosa, la profitosa i la viciosa.
Laprincesa tot i estar enamorada de Tirant, nega estar-hi enamorada d’ell, al poc temps Carmesina(La princesa) penedida li demana a la Estefania que vagi a la cambra a donar-li suport i poc després hi va ella acompanyada de la seva donzella.
Plaerdemavida li diu a la Princesa que ha somiat (que la Princesa i Tirant tenen un trobament, i ella i ell parlen del seu amor, sobre la sevavirginitat’’castedat’’ , que una vegada perduda és una cosa que ja no es pot recuperar mai més.)
Per a un mariner truc, el nom de Tirant vol dir: Usurpador de béns, o lladre.
Quan el mariner va saber que era el mateix Tirant amb qui estava parlant, es va agenollar i li va demanar perdó, ja que aquest li havia ajudat. Tirant el va perdonar la vida.
Sobre les taules d’ on menjaven, només hi havia objectes de color blanc.La princesa tenia els cabells daurats.
La princesa li va demanar que surtis de l’habitació per si venia l’ Emperador, però ell la va agafar el braços i la va començar a besar als pits als ulls i la boca.
De sobte va arribar l’ Emperadriu i Tirant es va amagar sota el llit amb robes que els hi havia tirat les donzelles per amagar-lo. Ell i la princesa anaven jugant amb una pinta del cabell,dissimuladament Tirant va marxar de l’habitació amb la pinta de la Princesa(Carmesina).
Amb la sabata que va tocar les cames de la princesa, les va decorar amb pedres molt boniques, tothom es sorprenia quan va veure unes sabates tan bé decorades, molt boniques.
L’emperador va demanar al cambrer que investigues qui era l’enamorat de la donzella i si no ho li digué aquesta, que mires l’escut queposava unes paraules, aquestes paraules deien així:
Mal amor tingui la que em va seduir, si no la puc fer sentir els meus dolors.
El Constable va haver de lluitar amb Tirant, però Constable no va voler lluitar amb Tirant per cortesia.
Estefania estava enamorada del Constable, i patia mal d’amors per ell.
Les festes van durar 8 dies.(festes de lluites).
La Viuda Reposada, s’enamora de Tirant, i lifa creure a Carmesina, la princesa, que només la estima per la seves riqueses i l’imperi. Ella s’ho creu, ell està molt desolat. Tirant parla amb el rei per demanar-li la mà de Estefania per que es casi amb Diafebus. Es celebra la boda i són anomenats Ducs de Macedònia. Estefania amb l’ajuda de Plaerdemivida intenta ajudar als amors de Tirant i Carmesina.
Amb l’ajuda de Plaerdemavida Tirant es vaamagar en la cambra de la princesa.
Plaerdemavida(dona), quan la Princesa ja estava banyada, el va traure de la caixa i el va fer despullar-se a Tirant, però Tirant, estava tan enamorat de la princesa que li tremolava tot, i no va voler fer-ho, la respectava molt. Plaerdamvida es va enfadar bastant amb Tirant en escoltar aquelles paraules. Però l’amor que ell sentia per ella, era superior atot.(Tot i que ell al principi del llibre es burla de les persones enamorades, no creu en l’amor, fins que acaba caient en la tentació.)
Finalment, Plaerdamavida el va convèncer perquè vagi al llit, ell acceptà això, i arriscar-ho tot.
Tirant va començar a tocar-la i ella pensava que era Plaerdamvida, i li va demanar que no toques tan avall.
La princesa estava queixant-se ja que no la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant Lo Blanc Episodis Amorosos
  • Tirant lo Blanc episodis amorosos
  • Tirant Lo Blanc Episodis Amorosos
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo Blanc episodis amorosos
  • Tirant lo Blanc: episodis amorosos
  • Tirant lo Blanc Episodis Amorosos
  • tirant lo blanc episodis amorosos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS