Tirant lo Blanc episodis amorosos

Páginas: 16 (3753 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2014
TIRANT LO BLANC: EPISODIS AMOROSOS
Capítol 117
Tirant arriba a Constantinoble on es troba a l’emperador i coneix a l’emperadriu i a l’infanta Carmesina, que va vestida de dol junt amb moltes dones i donzelles. Tirant en veure totes aquelles dones tristes per la mort del príncep, i perquè tenen por de caure presonera dels infidels, les consola i les aconsella deixar de vestir de dol ja que elpríncep ha mort per voluntat de Déu.
Capítol 118
Tirant només al veure a Carmesina es va enamorar de la seva bellesa, cosa que el va fer posar malalt d’amor, ja que es sentia presoner d’ella. Més tard, quan ell ja estava a la seva posada, Diafebus cosí de Tirant, el va veure trist i va entendre que estava enamorat.
Capítol 119
Desprès de parlar amb Tirant i veure lo enamorat que estava elseu cosí de Carmesina, Diafebus explica a la infanta el que el capità sentia per ella. Aquella mateixa nit, la infanta els explica el cas de Tirant a Estefania, la filla del duc de Macedònic, i a la Viuda Reposada, la seva dida. Al dia següent, Tirant va a palau i justifica el seu mal estar del dia anterior dient que eren mals provocats per la mala mar i es troba amb Carmesina. Després es celebrauna missa en la que la infanta no pot deixar de mirar a Tirant i ell no pot deixar de contemplar la seva bellesa. Tirant torna a la seva cambra molt trist i Diafebus no entén el perquè de la seva tristesa.
Capítol 120
Tirant explica a Diafebus la causa de la seva tristesa, que no és nimés ni menys la por de no ser amat per la Infanta, i diu que ell, que mai havia estat vençut en cap batalla d’armes, només al mirar una donzella, ha estat batut.
Capítol 121
Diafebus aconsella a Tirant, li diu que ha de fer servir el enginy per a poder-se guanyar a la Infanta, però que ho ha de fer a poc a poc, ja que sinó quedaria malament davant d ela gent i de l’emperador ja que es creurien quela vol per poder i no per amor. Tirant dona un llibre mol refinat de oracions a Diafebus per a que li donés a Carmesina. Quan la infanta rep el llibre, proposa al seu pare a fer una festa per a donar les gràcies a Tirant i ell accepta, en la festa, la Infanta balla amb ell i Tirant torna a la posada molt content. L’endemà fan un convit amb Tirant i les corts i ensenyen la ciutat al cavaller.Tirant proposa a l’emperador a que li diguin princesa a la seva filla Carmesina, ja que així havia de ser degut a que era ella la que havia de ser la successora del seu regne, l’emperador diu que així serà i convida a la princesa al consell per què així pugui veure com haurà de governar quan el seu pare falti.


Capítol 126
La princesa demana a Tirant per quedar i parlar i ballar, després deballar davant de l’emperador, la princesa i el cavaller es queden sols. Carmesina insisteix a Tirant a que li digui quin és el seu mal, i ell es confessa dient que estima a algú.
Capítol 127
Tirant, confessa el seu amor per la princesa, que insisteix molt en que li digui qui es la dona que estima, donant-li un mirall i dient-li que en ell trobarà la resposta, la princesa es queda encantada d’aquestgest de demostrar-li el seu amor i els explica els fets a la Viuda Reposada i a Estefania. La Viuda, no es va prendre bé l’amor entre ells dos ja que deia que eren de classes diferents i seria un deshonor per a ella i per a la seva família aquest fet, en canvi, Estefania recolze a Carmesina. L’endemà Tirant fa anar a Diafebus a palau i comprova que la princesa, i la veu amb dubtes. Per la nitTirant i Diafebus van al palau per a veure les seves dames però Carmesina diu a Tirant que la seva conducta no es la correcta.
Capítol 146
Diafebus, el dia abans de que marxessin, es troba a Estefania, i dient-li que l’estima li proposa ser el seu servidor més proper, i que si no li concedeix marxarà al exili. Ella rebutja ja que al seu punt de vista són massa diferents.De sobte entra el cambrer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant Lo Blanc Episodis Amorosos
  • Tirant lo blanc Episodis amorosos
  • Tirant Lo Blanc Episodis Amorosos
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo Blanc episodis amorosos
  • Tirant lo Blanc: episodis amorosos
  • Tirant lo Blanc Episodis Amorosos
  • tirant lo blanc episodis amorosos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS