Tirant lo blanc a anglaterra

Páginas: 4 (963 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2010
Llegeix les següents parts de Tirant lo Blanc: Guillem de Varoic, Tirant i l’ermità i Tirant a Anglaterra i respon les preguntes:

DANIEL GONZÁLEZ ADELL 1er BATX A

1. Qui era en Guillem deVaroic? Per què el crida al seu servei el rei d’Anglaterra?

Guillem de Varoic era un comte anglès que havia estat cavaller tota la vida. Als 55 anys es retira dels camps de batalla i, abandonant-hotot, emprèn una vida de peregrí, anant fins a Jerusalem i Alexandria i així absoldre els seus pecats comesos. A Venècia s’encarrega de fer córrer la veu de que ell havia mort i que la noticia arribésfins a Anglaterra. I així ho fa. Ell retorna doncs a la seva terra, on ningú el reconeix i viu de la caritat.

Un dia el rei d’Anglaterra va haver de fugir, doncs un estol moro estava envaintl’illa, i es va refugiar al comtat de Varoic (a casa de la comtessa).

Quan els moros s’acostaven a Varoic, el rei va tenir una visió on una donzella li deia que el primer home barbut que li demanéscaritat, el fes capità dels seus exèrcits. Aquell home amb llarga barba era Guillem de Varoic.

2. Quina estratègia utilitzen per alliberar el castell de Varoic?

‘Magranes compostes’ (granadescompostes amb foc grec) serien posades a la tenda del rei moro i, com que a mitjanit s’encendrien i els moros no el podrien apagar(gracies a la propietat del foc grec que fa que l’aigua que s’hi llençal’encengui encara més),el rei d’Anglaterra podria atacar amb els seus homes i vèncer fàcilment gracies a l’enrenou provocat.

3. Com es dóna a conèixer a la comtessa? Com acaba la història de la parella?Es coneixen quan aquest i el rei van a demanar sofre a la comtessa i després al sopar la comtessa es lamenta de no haver ajudat abans a l’ermità, quan ara ho feia el rei. Finalment l’ermità esdescobreix a la comtessa gràcies a l’anell trencat. L’ermità retorna el càrrec al rei i aquest, al seu fill, que havia servit a la batalla, li donà la major part de Cornualla i el càrrec de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS