Tirant lo blanc

Páginas: 4 (983 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2011
1- Explica algun capítol on hi aparegui alguna escena d'erotisme que faci referència a Tirant i Carmesina.

Tirant al llit de Carmesina.

Plaerdemavida fa el paper de mitjancera en la parellaformada per Tirant i Carmesina. Una nit després de que ella i la Viuda Reposada preparesin a la princesa per dormir, acompanya a Tirant al llit d'aquesta.

Fican-se dins del llit entre mig de laparella. Tirant tenia la mà al ventre de la princesa i Plaerdemavida tenia la seva al cap de Tirant de manera que, quan advertia que la princesa s'adormia, afluixava la mà i llavors Tirant tocava de gust.Quan Carmesina semblava que es despertaba, Plaerdemavida estrenyia el cap de Tirant i ell s'estava quiet. Esplaiantse així van estar més d'una hora, ell sempre tocant-la.

2- Explica la relació quehi ha entre l'empreradriu i Hipòlit i com acaba la història entre ells dos.

La relació entre l'empreradriu i Hipòlit és la més inmoral de la novel·la. L'empreradriu es casada. El seu estatussocial es superior al d'Hipòlit. I el el fons l'únic que sent ella es un encapritxamen per el jove cavaller. ( aquesta atracció també pot ser debuda a la resent perdua del seu fill i podem interpretar queHipòlit li recorda d'alguna manera a aquest fill perdut.)

El dilema sobre la virginitat i l'honor que hi ha en la relació de Tirant amb Carmesina no hi es te raó de ser en aquesta relació. I alfinal de la novel·la L'emperadriu i Hiòlit seran el que podran consumar, en públic i obertament, el seu amor i deixara a Hipòlit com a gran vencedor de la novel·la.

3- Joanot Martorell mostra uninterès pel mòn femení a través de les dones de la novel·la. Descriu el personatges femenins més importants i explica quin paper fonamental tenen dins l'obra.

Carmesina: La princesa de Constantinoble, tecatorçe anys és un personatge d'una gran bellesa amb un sol objectiu, conservar la seva virginitat. Té una bellesa singular , amb la qual Tirant es va enamorar completament d'ella, però de vegades...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS