Tirant Lo Blanc

Páginas: 4 (800 palabras) Publicado: 14 de abril de 2011
Tirant lo blanc.

Personatges:

Tirant lo blanc: Un gran cavaller, valent, fort i molt hàbil amb les armes, que planta cara a les situacions més arriscades i perilloses lluitant a les batallesamb enginy i justícia. És un personatge molt amable i educat, que defensa uns ideals concrets (bon cavaller i bon cristià) i el seu honor amb totes les seves forces. Però en el terreny amorós es mostrabastant tímid i vulnerable. S’enamora bojament de Carmesina i sovint aquest enamorament li porta conseqüències negatives a la seva pròpia vida de cavaller.
Carmesina: És la princesa deConstantinoble, d'una gran bellesa i amb un sol objectiu, conservar la seva virginitat. Té una bellesa singular, amb la qual, Tirant s’enamorarà completament de Carmesina, però ella en moltes ocasions es deixaendur molt fàcilment per les influències i consell dels altres.
Diafebus: És un cavaller culte, prestigiós i fidel. És amic íntim de Tirant, el seu cosí i company d'armes en diferents batalles. Es vacasar amb Estefania, filla del duc de Macedònia.
Estefania: Donzella de Carmesina i la seva íntima amiga i també esposa de Diafebus.
Emperador: És l'amo de l'Imperi de Constantinoble i pare deCarmesina. És un home molt culte i educat, que es preocupa pels problemes de la cort, però no se'n adona del què passa al seu voltant i acaba morint de pena per la relació de Tirant i Carmesina. Es també elresponsable de casar-los.
Emperadriu: Dona de l’emperador i mare de Carmesina. És una persona noble, honesta, força respectuosa amb la gent i molt amable. Amaga al seu marit la seva relació amorosaque té amb Hipòlit.
Hipòlit: És el nebot de Tirant, ès bastant insegur amb si mateix, jove, sense gaire experiència però s'expressa en un llenguatge culte i ben refinat. Li declara el seu amor al'Emperadriu.
Plaerdemavida: És amiga de la princesa Carmesina i també es una altra de les seves donzelles. És una molt intel·ligent i sincera, que fa tot el possible per ajudar a Tirant en les arts de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS