Tirant lo Blanc

Páginas: 10 (2373 palabras) Publicado: 21 de abril de 2013
Treball de Tirant lo Blanc
1ª part: Guillem de Varoic
Guillem de Varoic (1ª part)
L’historià succeeix a l’època medieval, a l’illa d’Anglaterra. Allà està Guillem de Varoic, un cavaller virtuós que decideix abandonar la vida de les armes i posa rumb a Jerusalem. Quan arriba, comunica a la seva comtessa i fill que a mort. Es fa ermita. Torna a Anglaterra secret per seguir fent la seva vida. Elnou Rei cristià, s’emporta a Guillem per aconseguir grandioses victòries sobre els enemics.
Tirant i l’ermità (2ª part)
El Rei d’Anglaterra convoca una cort a Londres. L’ermità va a Londres ja que la seva muller es casava amb el rei, i ella havia de mostrar-li els costums d’Anglaterra.
Tirant era una jove destre en armes, enginyós, hàbil i una gran font de resistència. Anava a rebre l’ordrede cavalleria però pel camí s’ha dorm i al desperta veu a l’ermità.
L’ermità li explica el de llibre de l’Arbre de batalles. Aquest llibre explica com havia de ser un bon cavaller. No tothom podia ser cavaller, havies d’estar fort i amb molta virtut, lleials i piadosos, per ser l’escut i la defensa de la gent simple. Quan va terminar, Tirant se’l va emportar i li va demanar que quan acabi tot,torni per explicar-s’ho.
Tirant a Anglaterra (3ª part)
Tirant arriba a Anglaterra i troba a l’ermità al mateix lloc, al Prat. Diafebus, un cavaller de Tirant, li explica a l’ermità que havia sigut el primer cavaller adobat pel rei i el millor cavaller de les festes, ja que va fer dos bons combats.
Tirant lluita contra el senyor de les Vilesermes perquè un dia, el Rei i la Reina, estaven ambl’Àgnes, la filla del duc de Berrí, i portava al pit un gentil fermall. Tirant li suplica que s’ho doni, ja que volia combatre a ultrança amb un altre cavaller. Va agafar el fermall i com anava enganxat als pits, se’ls va tocar. A l’endemà Vilersermes va veure a Tirant i li demana que li dones el fermall o n’hi hauria guerra. Ell no se’l donà. Als caps dels deu dies, el cavaller l’envia una carta aTirant. Van decidir que fos a peu i a tota ultrança, vestits només amb camiseta de tela de França i un lligall de flors al cap, armats amb targes de paper en lloc d’escuts i amb coltellines genoveses de dos talls i puntes ven agudes. També que fos en secret i que el jutge fos un rei d’armes. El combat acaba guanyat Tirant, ja que quan cauen els dos a Terra, va Tirant a clavar-li la coltellina en tot elcor.
Kirieleison de Muntalbà era un gegantàs molt fort, que volia venjar-se de la mort del Rei, matant a Tirant. Va convocar un combatre. Quan va arribar a Anglaterra, va anar a la sepultura dels reis morts. El va obrir i al veure el seu senyor mort, li va esclatar un dolor i una extra d’ira que va morir al moment.
Per mi, Kirieleison, no es un personatge còmic, ja que mort al natural.L’origen de l’ordre de la Garrotera va ser un collar d’or, perquè un dia de caça van trobar sota la pell d’un cérvol blanc, un collar d’or escrit que deia que en els temps que Juli César va venir per conquistar Anglaterra i va poblar-la de romans i de biscains, va agafar el cérvol i li va tallar el cuir del coll i li va posar aquell collar, el va torna a cosir i el va deixar anar, pregant qui el trobes elprengués com a divisa. El collar es fet de lletres S rodones, perquè és la lletra de major perfecció de l’abecedari.
Comentari de text
“Però el desig i la voluntat dels homes es reparteix de moltes maneres”
Si a mi m’agrada no et perquè agradar a tu, ja que jo el veig d’una manera que a lo millor tu no la veus i tu veus alguna cosa que a mi no m’agrada. Per a gustos colors.
2ª part: Tirant aSícilia i a Rodes
El setge de Rodes
Després de deixar l’ermità van a l’Illa de Rodes i els reben amb gran alegria perquè pogueren descarregar tot el blat que portaven de Sicília i proveir aliments el famolencs assajats.
L’illa de Rodes la poblava i manava els cristians però el Soldà d’Alcaire i els cristians genovesos la van conquerir i es van fer amb ella bloquejant l’entrada amb les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS