Tirant lo blanc

Páginas: 12 (2823 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2012
1. ¿Quina d'aquestes definicions correspon al terme argument? ¿Quina respon al concepte trama?
L'argument és la idea que l'autor vol transmetre però que amaga darrere de la trama i el tema és l'història que es pot resumir, que està en el text. Els temes que explica la novel•la de Tirant lo Blanc són l'amor i l'atracció de una jove princesa i la cavalleria.

2. Fes el resum argumental de lescinc parts en les que esta dividida la novel•la.
1a part: Tirant s'adorm al cavall i es desvia justament cap a l'ermita. Allà es troba al comte Varoic però ja retirat de la cavalleria i s'havia convertit en ermità però ningú ho sabia. L'ermità li dona un llibre perqué sapiguès l'ordre de cavalleria, després de la xerrada que l'ermità li dona torna al camí per arribar a Anglaterra. Un cop allà ésnombrat el millor cavaller. Torna i l'explica a l'ermità les festes però no li diu que ha sigut el millor cavaller. Diafebus que es el seu cosí li explica. Tirant i Vilasermes lluiten entre ells perqué l'Agnès li havia donat un fermall a fermall a Tirant i Vilasermes estimaba a l'agnès. En aquesta batalla Vilasermes acaba morint i Tirant estaba molt ferit.
2a part: Tirant es trobava a França quans'entera per mitjà d'un missatge que li envia Soldàdel Caire que l'illa de Rodes està en perill i decideix anar-hi per salvar-la i per aixó s'emporta al fill del rei de França. Després d'una llarga batalla salva l'illa de Rodes i fa que Felip i Ricomana es casin.
3a part: Tirant torna a Sicília i rep una carta de l'Emperador de Constantinoble que li diu que que els turcs havien envaït l'Imperi.Quan va arribar a Constantinoble el van nombrar capità. En arribar a Grècia s'enamora de la filla de l'emperador, Carmesina, i Diafebus es va enamorar d'Estefania. Entre Hipòlit i l'Emperadriu i va haver un acte amorós del que només tenia idea Eliseu que els va enxampar. Plaerdemavidaque era la donzella de Carmesina ajuda a Tirant a estar amb ella ja que la Viuda esta en contra d'aquest amor.
4apart: El vaixel on viatjaven Plaerdemavida i Tirant pateix un accident i naufraga i la mar porta a aquests dos personatges a dos puestos diferents on Tirant acaba sent empresonat i Plaerdemavida es ben rebuda. Quan es a la presó, el Cabdillo treu a Tirant de la presó convençut de que es un bon cavaller i valent. Tirant ajuda als moros per rescatar a la Maragdina que es la filla del Cabdillo.Després de rescatar a la Maragdina, aquesta s'enamora d'ell i ell es dedica a batejar al moros
5a part: Tirant torna a Constantinoble. Tirant allibera a l'imperi grec i es casa amb Carmesina fet que fa que la Viuda es suicidi. Tirant es anomenat César. Tirant emmalalteix greument i mor després de fer el testament i deixarli una carta de comiat mor. Carmesina a causa del dolor de la mort del seumarit, podriem dir que mor per mal d'amor.

3. Identifica auqests personatges que es relacionen amb el Tirant digues quin tipos de relació presenten envers Tirant.
a) Diafebus: es el seu cosí i amb ell manté una relacció d'amistat ja que és el que sap tot el que Tirant sent per Carmesina.
b) Viuda Reposada: és la dona que està en contra de l'amor entre ell i Carmesina, per tant aquests mantenenuna relacció d'enemistat.
c) Maragdina: es la filla del Cabdillo. Aquesta s'enamora de Tirant, però ell li diu que no. Mantenen una amistat una mica estranya.
d) L'ermità: es el comte Varoic que quan es jubila es dedica a la pregària. Tenen una amistat diguem que forta ja que aquest l'explica tots els valors de la cavalleria i els honors de ser cavaller.
e) Duc de Macedònia: és una enemistatja que aquest el té molt ràbia.
f) Carmesina: és l'amor platònic de Tirant i acaba aconseguint casar-se amb ella. Mantenen relacions intimes i amoroses.
g) Hipòlit: és familiar de Tirant.
h) Plaerdemavida: és la donzella de Carmesina que l'ajuda a casar-se amb ella. Tenen una molt bona amistat.



4. ¿Quines característiques són pròpies de les novel•les cavalleresques, quines d'aquestes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS