Tirant Lo Blanc

Páginas: 8 (1849 palabras) Publicado: 14 de abril de 2012
TIRANT LO BLANC

1. Demostra amb citacions del llibre que el Tirant lo Blanc passa de ser un cavaller errant a un Emperador. Parla del món de la cavalleria i del concepte d'honor de l'època, també amb exemplificacions del llibre.
El tema que aquesta novel·la cavalleresca es centra és en l'ascens social del cavaller Tirant lo Blanc, desdela seva primera aparició com escuder de camí a Londres fins que és hereuer de l'Imperi Bizantí.
Tirant lo Blanc, un anònim escuder que desconeixia de l’ordre de cavalleria, però de la qual volia pertanyi, es troba amb l’ermità a la font delitosa.
El rei d’Anglaterra el nombra cavaller, ja que ha sigut el millor. Tirant té el seu primer combat contra el senyor de Muntalt, i Tirant el fa caure aterra i li demana que es rendeixi.
El següent pas en aquest augment social del cavaller Tirant s'eleva a ser inclòs en l'ordre de Garrotera. Tirant és vencedor del combat, lluita sense armes contra el príncep de Gal·les i es veu obligat a matar-lo, també mata a quatre cavallers. Aquesta notícia, dels quatre cavallers morts, arriba a Kyrieleison de Muntalbà, vassall del rei de Frígia, quedecideix venjar-lo. El seu germà, Tomàs de Muntalbà, el substitueix en el combat. Tirant el venç. El rei d’Anglaterra institueix l’ordre de la Garrotera.
Tirant acompanyat de Felip, aconsegueixen arribar fins a Palerm , on el reben el rei de Sicília i la seva filla, Ricomana. A Palerm reben notícies de la situació de Rodes . Tirant decideix anar immediatament acompanyat del rei de Sicília. Gràcies aun mariner de Tirant, aconsegueixen incendiar-la nau del capità del genovesos. Quan les tropes morisques es troben a punt de marxar, Tirant decideix atacar-les, la batalla es favorable pels cristians. El nou Soldà no torna a posar en perill l’illa de Rodes. Tirant viatge cap Terra Santa on allibera molts cristians que passen a formar part del seu exèrcit, i torna a Sicília. Tirant i els seuscompanys decideixen participar a una expedició contra els moros, acompanyats amb els reis de França i de Sicília. A Palerm, el rei rep un missatge de l’emperador de Constantinoble en què l’informa que els turcs ataquen a l’imperi i li demana a Tirant que l’ajudi. Quan el Tirant arriba a Constantinoble l’emperador el rep amb grans honors i el nomena capità dels seus exèrcits. Aquí podem observar unaltre ascens de Tirant.
L’exèrcit imperial pateix serioses derrotes a causa del duc de Macedònia. Tirant es trasllada al front i aconsegueix derrotar els turcs, demostrant el seu talent militar. El rei d’Egipte repta a Tirant a un combat a ultrança que es proposava matar el cavaller encara que sigues a traïció. Tirant accepta el repte. A més és confirmat com a capità pels nobles grecs.
L’emperadorvol anomenar a Tirant el comtat de Sant Àngel i el títol de Gran Conestable, però Tirant li demana que anomenin a Diafebus, i l’emperador ho accepta.
Tirant decideix tornar al camp de batalla. Quan estan embarcats es forma una gran tempesta que fa anar a l'embarcació de Tirant fins les costes de Barbària. Només es salven Tirant i Plaerdemavida. Un vell moro bondadós recull a Plaerdemavida, peròTirant és empresonat per un dignatari del rei de Tremicèn, el Cabdillo. Aquest allibera a Tirant per obtenir la seva col·laboració. Tirant és enviat com a ambaixador del rei Tremicèn davant d’Escariano. Gràcies a la traïció d’un jueu, el rei d’Etiòpia aconsegueix entrar a Tremicèn, matar el rei, els seus dos fills i el fill del Cabdillo i emportar-se a Maragdina al castell del Mont Túber. Tiranta l’ajut d’un cristià captiu, aconsegueix apoderar-se del castell enemic i fer presoners a Escariano i rescatar a Maragdina. Desprès de moltes batalles els exèrcits de Tirant arriben a la ciutat de Montagàta. Tirant s’informa de què l’Imperi es troba en poder dels turcs, llavors decideix organitzar un estol que alliberi Constantinoble dels infidels. Arribat a Troia, Tirant envia un missatge a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS