Tirant Lo Blanc

Páginas: 6 (1396 palabras) Publicado: 15 de abril de 2012
Tirant lo blanc

1. Explica la importància que té Guillem de Varoic en les aventures de Tirant a Anglaterra.
Guillem de Varoic va servir durant molt de temps la cavalleria. Va fer construir dos anells amb les seves armes que encaixessin, un per la seva dona i un per a ell. Després va fer manar que li diguessin a la seva dona que era mort. Al cap d’un temps va tornar a la seva ciutat i desprésd’una batalla va marxar a fer d’ermità amb la seva dona, però aquesta va haver d’anar a Londres perquè el rei es casava amb la filla del rei de França i volia que estigues allà.
Tirant anava a rebre l’ordre de cavalleria en les bodes dels reis però l’home que l’acompanyava es va adormir i el cavall desorientat va seguir una altra ruta. Van arribar a un jardí on havia l’ermità (que era el comteVaroic) llegint un llibre. Van estar parlant dels seus orígens, etc. L’ermità va explicar-li moltes coses dels cavallers i moltes histories dels millors de tots els temps, etc. Després l’ermità va començar a llegir a Tirant l’Arbre de les batalles i se’l va donar dient-li que el llegís molt sovint.
Quan les noces dels reis van acabar Tirant va recordar la seva promesa i va tornar a veure l’ermità.2. Origen de l’ordre de la Garrotera.
Un dia de festa a Madresilva, mentres dansava se li va caure la lligacama. Quan la va anar a agafar-la un cavaller la va agafar abans i se la va quedar. El rei, que estava veient tot això, va fer cridar al cavaller i va ordenar-li que li lligués la lligacama al genoll esquerre i la va portar allà durant quatre mesos fins que un servent va tenir el valorde dir-li que tota la cort murmurava i malpensava sobre això. Aleshores el rei va manar construir una capella i va elegir vint-i-cinc cavallers, entre ells Tirant, que havien de formar fraternitat. Els va transmetre una roba brodada de garroteres i un mantell folrat d’erminis. Al mig de la garrotera va fer escriure: “Puni soit qui mal y pense”.
La divisa de l’Ordre de Garrotera és un collasd’or, perquè un dia de caça en què havíem mort molta salvatgia, quan els cocs escorxaven un cérvol blanc van trobar-li al coll, sota la pell, un collar d’or escrit que deia que en els temps de Juli Cèsar va venir per conquistar Anglaterra i va poblar-la de romans i de biscaïns, va agafar el cérvol, li va tallar el cuiro del coll i li va posar aquell collar; després el va tornar a cosir i el va deixaranar, pregant al rei que el trobés que el prengués com a divisa. El collar és fet de lletres S rodones, perquè és la lletra de major perfecció de l’abecedari. S és la lletra de Santedat, Saviesa, Sapiència i Senyoria.

3. Descriu els personatges de Ricomana i Felip als episodis de Sicília i Rodes i el paper de Tirant en la seva relació.
Felip era el més petit dels fills del rei de França. Eratingut en poca estima perquè era poc gentil i una mica ignorant i groller. Sempre feia bajanades.
Ricomana era una dolça princesa filla del Rei de Sicília que va enamorar-se de Felip. Tenia en dubte casar-se amb ell perquè hi havia coses d’ell que no li quadraven i no sabia si era digne d’ella i de ser un rei. Era molt llesta però també insegura.
Ricomana sempre posava a prova a Felip, per saber siera digne. Primer el va invitar a sopar amb els reis i Felip tenia molta gana i com encara no li servien va tallar dotze llesques de pa. Tirant al veure aquesta bajanada va agafar dotze monedes d’or i les va posar una a cada llesca explicant que Felip era molt noble i sempre ho feia amb intenció de donar a dotze pobres de la cort. Així que va sorprendre molt al rei.
Així, Tirant mai deixava unaestona sols a Ricomana i a Felip, per por de que Felip fes una de les seves i la princesa es donés compte de que era un home groller. Ricomana va posar-li diferents proves a Felip, ja que no es refiava d’ells perquè ja veia en tot gat amagat, que gràcies a Tirant el príncep va passar i així Felip i Ricomana es van casar.

4. Tirant a l’Imperi Grec
Els turcs havien envaït les terres de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS