Tirant Lo Blanc

Páginas: 5 (1113 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2012
1. Escriu un text d'unes 200 paraules sobre Ramon Llull que reculli les opinions dels personatges que apareixen en el vídeo, els moments més decisius de la seva vida i tot allò que t'hagi cridat l'atenció durant la lectura dels materials d'estudi.

- Com es diu al començament del vídeo i dels textos que hem estudiat, Ramón Llull va ser un obsessionat per convertir els infidels a la fecristiana.
Ell creia plenament en la veritat de la divinitat absoluta en tot el que l’envoltava però sense a ser estrictament racional i comprenent els motius de la resta.
Escriptor de pensament i filòsof, era una persona molt curiosa i que s’interessava per tot allò què l’envoltava, des de les coses més sagrades a les minúcies diàries.
Com bé es diu al vídeo, va ser una persona amb una força devoluntat immensa ja que el seu pensament anava en contra de moltes persones.
Utilitzant un llenguatge avançat al de la seva època, feia molt entenedors els seus textos.
També se’l descriu com pensador i poeta i com una persona desvinculada del material i de les enveges del món. Una persona dedicada als demés.
De la seva m’ha cridat l’atenció la capacitat que va tenir per aprendre i escriure llibresen àrab i altres llengües per ensenyar allò que creia i també les cinc aparicions de Jesús a la creu, fet que va canviar la seva vida totalment fent-lo renunciar al seu estat i les seves possessions per donar-ho tot i dedicar-se als demés.

2. A partir del vídeo i dels materials d'estudi, redacta un text d'unes 250 paraules sobre qui són els autors de la novel•la Tirant lo Blanc, elspersonatges que hi apareixen, els llocs on passa l'acció i quins temes hi apareixen.

-Tirant lo Blanc va ser escrita a partir de 1460 i publicada per primera vegada l’any 1490.
El seu autor va ser un cavaller que provenia de la petita noblesa valenciana anomenat Joanot Martorell però que per desgracia va morir deixant l’obra inacabada. Qui la va continuar i finalitzar va ser el cavaller Martí Joan deGalba del qual alguns rebutgen qualsevol participació a la novel•la i l’adjudiquen integrament a Joanot.
La novel•la està dividida en 5 parts que són les que corresponen als llocs geogràfics on succeeixen les seves aventures.
La primera part te lloc a Anglaterra i apareixen el cavaller Guillem de Varoic com a ermità i que després es troba amb el Tirant i intercanvien opinions entre d’altres cosessobre el codi d’honor dels cavallers i sobre les festes a la casa reial ( lloc d’on provenia Tirant ).
Apareix Diafebus com a cosí de Tirant narrant els jocs de palau i unes disputes amb dos cavallers, Kivieleison Muntalbà que l’avergonyirà i el deixarà morir, i la batalla de l’Alà, que és una batalla ferotge.
La segona part te origen a Sicília i a l’ illa de Rodes on Tirant compra una galeraper socórrer als Sicilians de l’assetjament dels turcs, cosa que acaba fent i amb honors.
En aquesta part apareix Felip, infant de França que s’embarca a l’aventura amb el Tirant i l’infanta del regne, Ricomana la qual acaba esposant-se amb Felip després d’un sense fí de proves d’amor.
La tercera part succeeix a l’imperi Grec Quan el rei de Sicilía rep una carta de l’emperador de Constantinobleinformant-lo de d’invasió dels turcs a casa seva pregant el recolzament d’en Tirant, cosa que també fa amb l’ajut de l’emperador i del material que li proporciona.
En aquesta ocasió torna a sortir victoriós tot i que el duc de Macedònia l’intenta deixar de traïdor, fet que desprès s’esclareix.
En aquesta part Tirant s’enamora de Carmesina, filla de l’emperador de Constantinoble i que per culpade la donzella Plaerdemavida, en Tirant pensa que Carmesina li fa el salt i marxa molt enfadat i decebut.
També apareixen el rei Artús i la seva germana Morgana amb motiu festiu dels ambaixadors dels infidels.
Succeeix tot un entramat d’amors, falsedats i manipulacions que finalitza amb una tempesta portant la galera d’en Tirant a les costes d’ Àfrica.
El pròxim capítol te lloc a Àfrica i en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS