tirant lo blanc

Páginas: 9 (2141 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2013



TIRANT LO BLANC









Laura Dieguéz Aguilar
1r batx B
Dolors Font

INDEX

1. Fitxa bibliogràfica ...........................3
2. Resum de l'obra..............................3
3. Estructura interna i externa..............
4. Narrador i el seu punt de vista.........
5. Anàlisis dels personatges...............
6. L'espai a l'obra.................................
7.El temps a l'obra..............................
8. Relació obra-autor-moviment..........
9. Opinió personal................................












Fitxa Bibliogràfica

Autor/a: Joanot Martorell
Títol de l’obra: Tirant Lo Blanc
Lloc de publicació: Primera edició 1998
Editorial: Castellnou
Any d’edició: 2006
Núm. de l’edició: 2ª edició
Núm. de pàgines: 1422. Resum
Tirant s'ha d'anar a combatre per al l'Imperi Grec que es troba en molta dificultat per l'atac dels moros. Llavors s'enamora de Carmesina, Princesa de Constantinoble, i es possa molt trist. Diafebus li conta a Carmesina que Tirant està enamorat d'ella i ella diu què també està enamorada i començen a intercanviar regals que els pasen a trabés de Diafebus.
Tirant es vaanar a lluitar contra els turcs perquè el Duc de Macedonia no podia aturar-los. Quan Tirant arriba al camp de Batalla, els Turcs començen a perdre i decideixen retrocedir. Els turcs es busquen aliats per matar a Tirant, però no ho aconsegueixen i Tirant aconsegueix guanyar la Batalla.
Al finlizar la batalla Tirant va a veure a Carmesina, i vol acostar-se amb ella però la princesa diu que no vol.Estefania una de les donzelles de la princesa diu a Tirant i a Diafebus que vagin a la cambra de la Carmesina quan es façi de nit.
Plaerdemavida una altra donzella, va veure tot el que va passar en la cambra; Tirant es va agenollar davant la Princesa, ell volia tocar el cos d'ella, peró la princesa el va detenir i li va dir que quan arribara el moment oportú faria l'amor amb ell.
Tirant se'n vaanar a combatre contra la marina turca i va guanya la batalla i va agafar presoners. Però ell va ser ferit a la lluita i necesitava estar al llit uns dies.
Uns dies després Tirant va entrar a la cambra de la princesa, van estar parlant i l'Emperadriu es va adonar de tot pero Tirant i la Princesa no volien que l'Emperador ho sabés.
Plaerdemavida va convidar a Tirant a contemplar el bany de laprincesa, per un forat de la paret, també fica a Tirant al llit de la princesa, però, Carmesina va fer un crit molt fort. Llavors les seves donzelles i l'Emperadriu es van aixecar i van anar depresa a la cambra de Carmesina, Tirant va sortir de la cambra per una finestra. La princesa per encobrir a Tirant diu que hi havien rates al palau.
Mentre Tirant pasaba tot alló amb la princesa, Hipolit,es va enamorar de l'Emperadriu i la va enamorar.
Un cop recuperat, Tirant va anar al nord d'Africa on guanya la batalla, i després alliberan l'imperi grec. Quan arriba, un altre cop gràcies a Plaerdemavida, Tirant consuma la felicitat amb Carmesina, i li demana que es casi amb ell.
Al fi Tirant es feliç, i ha d'alliberar als cristians. En una batalla, Tirant mor i per la pena de la mort deTirant, Carmesina mor també.
Pàg. 280 [...] Tirant enmig de la cuixa, la qual li badà ben bé un pam. I a l'instant, li'n donà una altra al braç esquerre, que li arribà fins a l'os [...]
Pàg. 182 [...] Diafebus intenta posar remei a la situació de melancolia de Tirant i s'entrevista amb Carmesina [...] la infanta, que ja s'havia fixat en Tirant, mostra corpesa per ell.
Pàg. 195 [...] Els turcs veientque estaben perdent, van decidir retrocedir [...]
Pàg. 218 [...] Tirant i Diafebus planegen una visita nacturna a la cambra on dormen Carmesina i Estefania.
Pàg. 218 [...] Plaerdemavida se n'asabenta i es disposa a espiar tota l'entrevista amorosa [...]
Pàg. 221 [...] que gosadia la teva que, a conciencia, hagis volgut robar la despulla de la meva virguinitat [...]
Pàg. 233 [...] però el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS