Tirant lo Blanc

Páginas: 4 (919 palabras) Publicado: 16 de enero de 2014
Anàlisi del capítol 263 de Tirant lo Blanc: Episodis amorosos. Text adaptat per Toni Sala
La comparació de la vinya que Hipòlit fa a l’Emperadriu

Aquest episodi pertany a la novel·lacavalleresca ‘‘Tirant lo Blanc’’ publicada a València l’any 1490, que narra les aventures d'armes i d'amor d’en Tirant, un noble cavaller que pot estar inspirat en Roger de Flor. L’obra es basa en l’intentd’alliberar Constantinoble del setge dels turcs, i a partir d’aquest fet, expressar l'ideal del cavaller amb una mentalitat plenament medieval, amb ambients eròtics, cavallerescos, humorístics, etc.L’autor d’aquesta obra és Joanot Martorell. Va néixer a Gandia (València) a començaments del segle XV. Joanot va pertànyer a una petita noblesa valenciana, i a la cort reial de Martí l'Humà. També fou parentd'Ausiàs March, un altre eminència de la literatura catalana, ja que Ausiàs March va casar-se amb la germana de Joanot Martorell, Isabel Martorell.
La gran característica d’aquesta obra és que nosegueix les mateixes característiques que la resta de novel·les cavalleresques: Tot és a prop de la vida, en el sentit que no segueix la historia basant-se en elements utòpics. També Tirant es presentacom un cavaller mortal (no invencible). Es tracta d’una obra creïble, ja que no hi ha dracs, ni mags, ni espais simbòlics, ni gegants: Tot és real, és a dir, hi ha inexistència de màgia. Tots aquestsaspectes la convertiren en una de les obres més importants i representants de la literatura tant catalana, com espanyola i fins i tot universal, fins al punt que Miguel de Cervantes, conegut com al’autor de la obra ‘’El Quixot’’ va dedicar-li un escrit a la seva obra, assegurant que ‘’era la millor obra del món’’.
Aquest capítol, concretament, ens explica la relació existent entre Hipòlit, companyd’en Tirant, i cavaller com ell, i l’Emperadriu. Aquesta relació es basa, simplement i tal i com indica la lectura, en un seguit de relacions sexuals adúlteres esporàdiques, mantingudes a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS