tirant lo blanc

Páginas: 5 (1104 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2014

Tirant lo
Blanc










1r B batxillerat
Catalá





ÍNDEX








































1. Context históric

Regnat d'Alfons el Magnánim

Conegut com a Alfons V i IV de Catalunya. Neiz a Medina del Capo i va morir a Napols. Fill de Ferran d'Antequera. Va continuar la política autoritaria u castellanitzant iniciadapel seu pare , cosa que no agrada als estaments. Deixa d'interesarse pels problemes dels regnes peninsulars i centra els seus esforços en la formacío d'un imperi mediterrani. Despres d'una llarga lluita contra Lluis d'Anjou aconseguí ocupar-lo- Alfons va pretendre adaptar-se de Constatinoble pero aquest va caure en mans dels Turquesos. Al final l'Imperi oriental catalanoaragonnès es trobà en unasitucació molt dificil.


Regnat de Joan II

Neix a Medina del Campo i mor a Barceloa. Durant la seva llarga vida va ser rei de Catalunya, Aragó y Navarra. També va ser senyor de diverses zones de Castella i Navarra. Joan II va participar en la politica de castella, va paarticipar en la conquesta de Napols i va ser empresonat. Mes endavan es casa amb Juana Enriquez i llavors van començar elsproblemes amb el seu fill. Segons el testament el regne habia de ser lliurat al seu fill. Finalment s'inicia la guerra civil catalana entre el rei i els estaments del pais meitjançant es bolia assumir la sovirania i governar



2. Tema

Tirant lo blanc es una novel.la cavalleresca que narra les aventures d'armes i amor del seu protagonista. Els temes principals que es tracten son les guerres iles aventures bel.liques de Tirant, com també els seus amors. A Tirant lo blanc també podem llegir tocs d'humor i erotisme.
La finalitat d'aquesta obra es criticar les novel.les de cavalleria, ja que les novel.les que no son de caballeria apareixen elements fantastics o sobrenaturals encanvi a les novel.les de cavalleria no apareixen aquets elemets, son mes reals.




3. PersonatgesTirant:És un cavaller fort, atractiu, ardit, desimbolt, educat, valentíssim, molt enginyós, gloriós, gentil ,honrat, gran estrateg, intel·ligent, hàbil amb les armes, romàntic, divertit i molt bona persona que només vol ajudar als demés. A part, també és fidel i molt creient.
Carmesina: És la enamorada de Tirant, la seva bellesa és infinita i és molt pura i casta. Està perdudament enamorada deTirant i s'acaba casant amb ell, però està obsessionada amb la seva virginitat.


Diafebus: : És el cosí de Tirant i és el que intervé majoritàriament per contar les gestes del seu cosí. És fidel a Tirant i l'ajuda en tot moment. És casa amb Estefania, filla de duc de Macedònia.
Estefania: Amiga de carmesina i confident d'ella, es uns de les protagonistes de les noces sordes, ja que ella es casaamb Diafebus en el somni, però en la realitat també.
Emperador: Home molt culte i educat, que es preocupa pels problemes de la cort, però no s'ha n'adona del que passa al seu voltant i acaba morint de pena per Tirant i Carmesina.
Emperadriu: És vella i s'acaba enamorant d'Hipòlit i quan l'emperador mor, ella es casa amb Hipòlit, però als tres anys mor.
Hipòlit: És un jove molt atractiu, escuderi nebot de Tirant, que s'enamora de la Emperadriu i s'acaba casant i heretant l'imperi Bizantí. Però ella mor i després ell es casa amb la filla del rei d'Anglaterra i té 5 fills.


4. Estraegies militars

Tirant quasi sempre fa servir estratègies molt ben pensades per a cada situació que viu
L’estratègia militar era un dels factors més importants i decisius a l’hora de la batalla. Amb unabona estratègia es podia superar l’adversitat en una batalla en inferioritat de condicions. Tirant lo Blanc, al llarg de tota la novel·la demostra ser un gran estratega, demostrant-ho en una batalla en que els seus soldats fingeixen la retirada per que els enemics els persegueixin i baixin la guàrdia i més tard, envoltar-los. Al larg de la novel·la sens descriuen moltes estratègies militars,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS