Tirant lo blanc

Páginas: 20 (4933 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2014
Tirant lo Blanc
1a part: Guillem de Varoic
Guillem de Varoic.
Situa en el temps i l’espai on es desenvolupa l’acció. Qui és el protagonista? Com evoluciona la seva personalitat i les seves funcions al llarg de la història? Quins són els motius que el porten a assumir aquests canvis?
La història es desenvolupa als segles XIV / XV, a Anglaterra, Jerusalem, Alexandria iVenècia. Guillem de Varoic era un cavaller que vivia a Anglaterra. Havia estat en moltes batalles, gracies a això va aconseguir un gran reconeixement com a guerrer. Als cinquanta-cinc anys, va decidir fer un pelegrinatge per obtenir el perdó dels seus pecats. Va anar per Alexandria, Jerusalem, i Venècia, on va fer córrer el rumor de la seva mort per a que arribés a Anglaterra. Al cap d’un temps vatornar a la seva ciutat per viure en una ermita. El Rei quan el va conèixer li va demanar que lluités contra els moros. L’ermità va planejar una estratègia que va tenir bon resultat i van guanyar la guerra, els moros van ser expulsats d’Anglaterra. Finalitzada la guerra, Guillem de Varoic varetornar a la seva vida d’ermità.

Tirant i l’ermità.
Quin objectiu pretén aconseguir Tirant anant a les noces del reis d’Anglaterra? Per què és important, per aconseguir-ho, el fet que es trobi, “casualment”, amb l’ermità (li fa de mestre, guia...). Quines característiques ha de tenir un bon cavaller?
Temps més tard, el rei d’Anglaterra anuncià el seu casament amb la filla del rei de França.Per motiu de celebració van decidir fer unes grans festes que durarien un any i un dia. Tirant lo Blanc un bon home de vint anys, de llinatge antic i natural de Bretanya. Li van posar de nom Tirant lo Blanc, perquè el seu pare va ser de la Marca de Tirània , ila seva mare que va ser la filla del duc de Bretanya, s'anomenava Blanca. És agradable, educat i gentil. Tirant, camí a Londres, anava dormit sobre el seu cavall per una senda que portava a la delitosa font on estava situat l'ermità, i l'ermità des de aquell pla va veure el cavall ambl'home a sobre dormint. Està en un ambient on es respira pau i tranquil·litat fora dels sorolls, perquè l'ermità estava concentrat llegint el llibre d'Arbre de Batalles. Quan es trobà amb l’ermità li demanà consell per arribar a ser un bon cavaller. L’ermità, fent-li de mestre, li llegeix uns capítols del Arbre de batalles. Li ensenya que unbon cavaller a de ser bondadós, tenir capacitats de combat i d’estratègia, ha d’estar sempre preparat, ser un mestre de les armes, defensar als més necessitats, muntar un bon cavall, jurar fidelitat al rei i honrar l’escut del seu regne i del seu rei. Terminada l’explicació, Tirant agafa el seu cavall i esretira a les festes de la cort.
Tirant a Anglaterra
Situa l’espai. On i qui explica qui havia estat el primer a ser adobat cavaller pel rei i qui havia estat el millor cavaller de les festes? Feu una breu explicació de com va a anar. Per quin motiu es ver obligat Tirant a combatre amb el senyor de les Vilesermes? Com es comporta Tirant en rebre la “lletra de batalla” que li envia el senyor deles Vilesermes? En qui confia? Per quin motiu? Què li aconsella? De quina manera han d’anar vestits i armats en aquest combat? Qui tria aquestes “divises”? Per què creieu que ho fa? Té a veure amb el combat “ultrança”. Com es desenvolupa i acaba el combat? Qui i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS