Tirant lo blanc

Páginas: 3 (723 palabras) Publicado: 29 de julio de 2010
1.quina classe de societat reflecteix l’ autor? On passa l’ acció en general?
Com son el personatges?
Reflecteix una societat alta amb personatge que son reis, generals, ducs, cavallers i nobles engeneral. L’ acció passa en diversos llocs situats al voltant de la mediterrània. En general els personatges són de classes altes i luxoses.
2.Comenta els principals aspectes de la biografia deJoanot Martorell.
Joanot Martorell (Gandia, aprox 1413 - València, 1468) fou un escriptor medieval valencià, conegut per haver escrit el Tirant lo Blanc, la seva obra més coneguda i considerada laprimera novel·la moderna d'Europa.
La seva naixença se situa entre el 1413 i el 1415 a la ciutat de València segons l'historiador Jaume Chiner, en el si del llinatge dels Martorell, una família de la mitjananoblesa originària de Gandia, però establerta a València des de 1400. El seu avi va ser conseller reial i el seu pare, cambrer del reiMartí l'Humà.
De Joanot Martorell, que era cunyat d'AusiàsMarch, es coneixen força elements biogràfics que ens el mostren com un cavaller vigorós de vida agitada.
Féu llargues estades a Anglaterra, Portugal i Itàlia com a conseqüència de diverses lluitescavalleresques a les quals era aficionat.
Joanot Martorell era un cavaller vigorós i un molt bon escriptor. Va néixer el segle XV a València, exactament a Gandia. Gandia també acollí a Ausiàs March i a JoanRoís de Corella. El 1433 Martorell surt per primera vegada documentat en una lletra de batalla. Joanot Martorell provocava molts enfrontaments.
4.dedueix del dos textos deu virtuds indispensables detot bon cavaller.
Caritat, ser lleial, dir la veritat, amable, afable, savi, fort, de cor noble, virtuós, piadós, defensor de la gent humil.
5. uneix amb fletxes el nom de cada personatge amb lacorresponent caracterització:
Tirant lo blanc: cavaller protagonista de l’ obra
Diafebus: amic i cosí de tirant
Infanta Ricomana: enamorada de l’ infant felip
Carmasina: enamorada de tirant lo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS