Tirant lo Blanc

Páginas: 3 (548 palabras) Publicado: 11 de septiembre de 2014
Apartats 2-4 (capítols 126-163)

Capítols 126-127

1. S’ha produït un canvi en Tirant, explica’l. Com es declara?

Tirant es sent malament per l’amor que sent per Carmesina perquè és una amordifícil. Al principi no vol confessar a Carmesina perquè es sent malament, perquè si aquest secret arriba a l’emperador el matarà, però ella li promet que no s’ho dirà a ningú. Llavors li diu que essent dolor per amor. Carmesina insisteix en saber de qui està enamorat Tirant i finalment ell li regala un mirall i li diu que qui aparegui reflectit li podia donar la vida i la mort. La princesa esdona compte de que es refereix a ella, i no creu com algú port confessar el seu amor a una dama sense dir cap paraula.


2. Analitza els arguments que, segons la Viuda Reposada, s’oposen a l’amorentre Tirant i Carmesina.

La Viuda Reposada al escoltar que Titant i Carmesina s’estimaven, i la situació que acabava de passar no s’ho va prendre res bé. Li va dir que si s’anés amb Tirant aixòseria un deshonor per ella i per la seva família. I que Carmesina al ser filla d’un emperador s’hauria de casar només amb un duc, comte, marquès o rei, i no amb Tirant, un simple cavaller sense capriquesa. I si no fos això tothom parlaria malament d’ella.

Capítols 146-147

3. En fer de mitjancer entre Tirant i Carmesina, Diafebus coneix Estefania i se n’enamora. Quina diferència hi ha entre laseva declaració i la de Tirant? Com reacciona Estefania?

Diafebus al enamorar-se de Carmesina s’ho confessa en el mateix moment, mentre que Tirant quan es va enamorar de Carmesina no s’ho va dirdirectament i s’ho va callar, fins que amb l’ajuda de Diafebus ella es va adonar del que sentia Tirant.
Estefania al escoltar tot el que li va dir Diafebus li va contestar dient que no podien estarjunts, que moltes dones d’honor parlen en contra d’ell malament. Encara que li diu que no es desesperi pel seu poc amor, ja que l’estima més del que ell es pensa i demostra.


4. Hi ha una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS