Tirant lo blanc

Páginas: 7 (1662 palabras) Publicado: 29 de septiembre de 2014

Tirant arriba a Constaninoble, i allà es troba amb l’emperador. L’emperador li diu, que l’acompanyi, per presentar-li a l’emperadriu. Ell ho fa, i quan hi es allà, li diu a l’emperadriu que si no es treu el dol no sap si ella és la veritable emperadriu, ella ho fa i Titant li fa una reverència i li dóna un petó. Tirant es fixa que hi ha, unes donzelles al costat de un llit negre. I allà veu,a l’infanta Carmesina, la filla del Duc de Macedònia, i la dona que cuidava a Carmesina quan era petita La Viuda Reposada.

Tirant li diu a Carmesina, que no es preocupi per la mort del príncep, i per les guerres que hi han. I ell li diu, que tot anirà bé.

Un altre dia estava parlant Tirant amb l’emperador, i Tirant es fixa que Carmesina està una mica destapada perquè feia molt de calor.Tirant mira el seus pits, i de aquest precís moment Tirant queda enamorat de Carmesina.

Tirant va a la seva cambra, i es posa al llit trist. Ve el seu cosí, Diafebus i li preguntà què li passa, ell li respongué que era per el viatge, però Diafebus no li va creure. Tirant no li va quedar una altra manera que dir-li que ell amava a Carmesina.

Diafebus li dóna consells a Tirant, però Tirantcontinua sense sentir-se bé, perquè sap que aquell amor no li convé. Després Tirant va a sopar, però es troba tan malament que s’ha de anar a la seva cambra. Diafebus va allà, però abans de anar es troba a l’emperador, ell li preguntà que passava, i Diafebus li respongué que Tirant no es trobava bé, l’emperador va manar que anessin metges, i els metges li varen dir que era pel viatge. Després d’això,l’emperador li preguntà a Diafebus que li expliqués les festes que es van celebra pel casament del rei d’Anglaterra i la filla del rei de França. Ell li va dir que Tirant va guanyar totes les batalles que es van fer, i l’emperador es va sorprendre. Més tard, es va trobar amb Carmesina la qual van tenir una conversació. En aquesta, Diafebus li deia a Carmesina, el motiu el qual estaven allà, el motiuera per la seva bellesa, Carmesina es va sentir tan bé, que no va poder dormir en aquella nit, al dia següent, Carmesina li explica a Diafebus que no ha pogut dormir, i Tirant marxa amb l’emperador al l’església. Al torna marxen a missa, i allà veu Carmesina a Tirant resant
, Carmesina envia un coixí per ell, i l’emperador es sent bé per la cortesia de la seva filla. Al torna, Tirant es quedasorprès per la bellesa de Carmesina, i comença a parla de tot el que sent quan la veu, va al llit i es troba una altre vegada malament. Diafebus va, i Tirant li diu que, no podrà mai estar amb ella, ja que són amors molt diferents, i que la seva classe social, no son las mateixes. Diafebus, li diu que en l’amor s’ha de lluitar, i que no pot dir tot el que sent tot d’una perquè, pensaran que es uninteressat i que no la estima de veritat.

Després d’això, Tirant es sent molt millor, i li demana a Diafebus que si li pot donar a Carmesina un llibre, Diafebus li diu que si i s’ho dóna. Carmesina està molt feliç i li diu al seu pare que si poden fer una festa, ja que porten molt de temps amb el dol, ell li diu que si i la fan, en aquesta festa Tirant balla molt de temps amb Carmesina, i desprésd’això l’emperador li diu que si vol demà van a donar una volta per la ciutat i menjar.
Tirant li diu que sí, i ho fan. Al dia següent després de donar la volta per la ciutat. Tirant parla, amb l’emperador i li diu que Carmesina no tindria que ser una infanta sinó una princesa, ja que es la propera a ser reina de l’imperi. L’emperador diu que te raó i ho fa.

Després de tot això, comença laguerra amb el Duc de Macedònia, però abans de que Tirant marxi, la princesa li diu que què li passa, ja que ho troba estrany, ell li diu que es pel viatge, i ella no li creu, i li diu moltes vegades que siusplau li digui què li passa, ell finalment li diu que ama.

Un altre dia, després de menjar i que l’emperador s’anés anat, la princesa li diu que li digui qui és la persona la qual ama, ella...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS