Tirant Lo Blanc

Páginas: 3 (634 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2012
Introducció
Tirant lo Blanc és una novel·la catalana escrita pel cavaller valencià Joanot Martorell. L’any en que va néixer no es coneix amb certesa, però és entre el 1405 i el 1410. Va morir l’any1465. L’obra va ser acabada pel cavaller també valencià Martí Joan de Galba, ja que Joanot Martorell va morir abans d’acabar la novel·la. Es va escriure entre els anys 1460 i 1468. Va ser impresa perprimera vegada a València l'any 1490. Aquesta novel·la narra les aventures de Tirant.
Autor
Joanot Martorell, que era cunyat d'Ausiàs March, va ser un cavaller vigorós i un molt bon escriptor. Vatenir molts enfrontaments, era un home violent. Tot i això era un amant de la literatura. Martorell escrivia sovint lletres de batalla contra gent. Cal destacar que Joanot Martorell va viatjar molt,sobretot a Anglaterra, on va conèixer la vida cortesana i molts cavallers de l'època. També va conèixer molts llibres que més endavant seran la seva font d'inspiració. També anà a Portugal on va conèixerl'infant Ferran fill del rei de Portugal, al qual li dedica la seva novel·la Tirant lo Blanc. L'any 1454 viatjà a Nàpols per ajudar a Alfons el Magnànim. El 2 de gener de 1460 va començar aescriure Tirant lo Blanc, morí sense acabar la novel·la el 1468 a València sense descendència.
Argument
Tirant lo Blanc és la fictícia biografia d'un cavaller bretó que, molt jove, es fa conèixer en festescortesanes i combats a Anglaterra. Marxa a Sicília i Rodes i es nomenat almirall en les batalles navals. Després marxa a Consatntinoble i esdevé cap d’exèrcit victoriós en la batalla contra els turcs.Allà s’enamora de la princesa Carmesina. Tirant naufraga a les costes de Tunísia i conquereix part del nord d’Àfrica, on converteix molta gent al cristianisme. Torna a l’imperi grec, on es casa ambCarmesina. Emmalalteix d’una pulmonia i mor. Carmesina també mor de pena i els enterren junts.
Estructura

Estil d’escriptura
Tirant lo Blanc està escrit amb dos estils diferents. Un es la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS