Tirant lo Blanc

Páginas: 5 (1082 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2014
Cap. 117
Tirant arriba a Constantinoble. L'Emperador el presenta a l'emperadriu que està trista per la mort del seu fill a mans dels turcs en un combat. Tirant en veure l'Emperadriu, li diu unes paraules per consolar-la per la pèrdua del seu fill i l'hi aconsella deixar d'estar trista i abandonar el seu dol per la mort del seu fill.
Cap.118
Mentre l'emperador amb Tirant, ell està observant aCarmesina la filla de l'emperador.
Diafebus cosí de Tirant, en veure Tirant molt trist li pregunta què li passa, Tirant li contesta que no ho pot saber i es posa a plorar. Diafebus s’adona de que està enamorat i comença a burlar-se de tots els que estimen i no demostren el seu amor.

Cap.119
Diafebus conta a Carmesina l’amor del capità. El súbdit torna a ell ,consola amb paraules. La infantaentra a la seva cambra i li explica el cas de Tirant a una donzella de la seva confiança. Tirant es disculpa davant del emperador i li diu que la seva indisposició es deguda a mals de mar i no al defalliment amorós.
Cap.120
Tirant està molt trist perquè estima a una dona però aquesta no li correspon. Ell mai ha perdut una batalla però l’amor per aquesta donzella l’ha fet perdre. Pensa que elsque estimen com es degut sempre tenen mala sort.
Cap.121
Diafebus diu a Tirant que per aconseguir l’amor de Carmesina necessitarà enginy i esforç. Li diu que no pot dir el primer dia que està enamorat de Carmesina perquè embrutarà el seu nom i la seva categoria, i ha de callar. Tirant mana a Diafebus que li portés un llibre a l’infanta. Quan li van oferir el llibre, es queda sorprès, creu que unllibre tan bonic només pot ser per a una donzella reial i li dona a Carmesina. Ella li proposa a l’emperador que anessin a buscar a Tirant i als musics i fessin una festa.
L’endemà va fer un convit per Tirant amb tota la cort. I després dels balls, el va convidar a una visita a cavall per tot el poble.
L’emperador va fer que Tirant sopés al castell i Tirant li va dir que li semblava molt injustque es tractés d’infanta a la seva filla quan seria la seva successora. Li va proposar el canvi a princesa i ell va acceptar.
Cap.126
La princesa fa cridar a Tirant després de dinar per parlar i ballar. Ballen molta estona davant l’emperador fins que se’n va a la seva habitació i ells se’n van a parlar. Carmesina li diu que veu com ho està passant malament i que li expliqui i ell no vol. Laprincesa li diu que pel que més estima en el món s’ho expliqui. Ella jura que no ho dirà a ningú i Tirant confessa que estima a una persona.
Cap.127
La princesa va insistir en preguntar-li a Tirant qui era la dona a la que ell estimava tant i ell en lloc de dir alguna cosa va treure de la seva màniga un mirall, li va donar i li va dir que la imatge que hi veiés allà li podia donar la vida o la mort.La princesa va agafar ràpidament el mirall pensant que hi trobaria alguna dona pintada, però al veure’s reflectida no es creia que algú pogués demanar l’amor d’una dama sense dir cap paraula.
Van venir la Viuda Reposada i Estefania i al trobar-se a la princesa tant contenta li van preguntar que d’on havia tret aquell mirall tan bonic i Carmesina els va explicar la situació que acabava de passaral Tirant. Estefania s’ho va prendre bé però pel que fa a la Viuda tot el contrari, aquesta s’ho va prendre tan malament que va dir-li a la princesa que ella no en sabia res de la vida i que no podia anar-se’n amb Tirant perquè no estaria bé.
L’endemà Tirant li va dir a Diafebus que anés al palau i parlés amb la princesa per veure la seva opinió sobre l’escena del mirall. Va anar i va podercomprovar que la princesa estava molt contenta, després van fer una mica de broma i seguidament Diafebus va anar a explicar-li a Tirant la conversa.
Per la nit Tirant i Diafebus van anar al palau per a veure les seves dames però Tirant va sentir que Carmesina no estava del bon humor de sempre, li va preguntar i ella li va contestar: La meva conducta no és bona.





Cap.146
Diafebus va anar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS