Tirant Lo Blanc

Páginas: 3 (732 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2012
1-Concepte de novel·la caballeresca:
Es tracta d’un nou tipus de narració que té com a protagonista el “cavaller errant”, la biografia d’un cavaller inventat, valent i orçut, però dins d’uns límitshumans, que duu a terme les seues aventures en temps contemporanis i en terres conegudes. Intenten reflectir una realitat social i gaudeixen de tota versemblança.
Es va definir com una novel·lainnovadora
2) Biografia de joanot martorell
Joanot Martorell va nàixer a Gandia el 1414, en una familia de mitjana noblesa. Va arribar a ser cavaller però no va ser partícep de cap guerra. Ara bé, alllarg de la seua vida va intervenir en nombrosos conflictes caballerescos: justes, plets o batalles a ultrança, és a dir, combats individuals a mort. A conseqüència d’aquestes bandositats escriguébastants lletres de batalla entre les quals cal destacar les que va enviar al seu cosí Joan de Monpalau per haver trencat promesa matrimonial amb la seua germana Damiata. Aquest conflicto s’havia deresoldre amb una batalla entre els dos, que s’havia de celebrar a Anglaterra (1438) ja que a València no es permetia celebrar cap duel a mort. Allí va aconseguir que el rei anglés Enric VI fora el jutgede la batalla. Tanmateix, Joanot va esperar el seu adversari durant molt de temps, però aquell no va comparéixer al repte, per la qual cosa Joan de Monpalau hagué d’indemnitzar econòmicament Damiata.Per la facilitat que tenia de barallar-se amb la gent, se l’ha considerat un personatge molt orgullos i sagaç, que s’entusiasmava amb els fets caballerescos, menyspreava els juristes, notaris,mercaders i els hòmens de lletres.
Dins la seua producción cal destacar, a més del Tirant, pel seu interés literari, les seues nombroses lletres de batalla, i un relat inacabat titulat Guillem de Varoic,adaptació d’una obra anglonormanda del segle XIII que ell conegué quan va residir a Anglaterra. Aquesta narració fou refeta i apareix en els primers capítols de Tirant lo Blanc.
3. Problemes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS