tirant lo blanc

Páginas: 9 (2220 palabras) Publicado: 27 de enero de 2015
Index:


Introducció..................................................................................................

Argument.....................................................................................................1-4

Personatges.................................................................................................5-6Tema..............................................................................................................7

Espai..............................................................................................................7

Humorisme i sensualitat.............................................................................7-8Conclusió.....................................................................................................






























Introducció:



En aquest treball analitzarem la historia de Tirant Lo Blanc fent una argumentació de la novel.la i explicant els seus personatges. Ja que em estudiat molt el llibre a classe estàvem desitjant trobar mes informació sobre l’autor i sobre el estil de la novel.la. També ens feia il·lusió fer el treball engrup perquè creiem que es una manera més divertida d’aprendre i a sobre ens hem pogut conèixer millor. Com no totes les del grup son catalanes, volem ressaltar el gran esforç de la Sasha, la nostra companya russa ja que nomes parla una mica de català.










































Exposició de l'argument
El llibre de Tirant lo Blanc conta, alprincipi les aventures de un noble cavaller anomenat Guillem de Varoic que s'envà a la terra per inspiració divina a Terra Santa i al cap d'un temps decideix tornar fent d'ermità i fent creure a la seva dona que ell estava mort fins que un dia un rei moro envaeix part d'Anglaterra i ell allibera Anglaterra dels moros i es descobreix a la seva dona.
Després de tornar tot a la normalitat, elltorna a la seva ermita i un dia, es troba amb Tirant lo Blanc,que es dirigia a les noces del rei d'Anglaterra i després d'una llagra xerrada l'ermità li deixa un llibre sobre l'ordre de cavallería i li fa prometrer que tornés per explicar-li com han anat les noces.Quan Tirant hi torna,amb la seva tropa, el seu cosí , Diafebus, li conta les fetes per les que al nostre protagonista el fan cavaller.Deprés partiren cap a l'illa de Rodes, ja que el Soldà del Caire li havía possat setge. Quan anava amb el vaixell se li va sumar d'amagat el príncep Felip de França, que poc després es deixà coneixer. De anada cap a Rodes varen tenir que para a Sicilia i allí el príncep Felip i Ricomana,la infanta del regne, s'enamoraren.
Quan arribaren a Rodes, gràcies a un enginy de un mariner de Tirant, van fugirels moros.
Poc després, Tirant rep l'ordre d'anar a Constantinoble, on se li encomana lluitar contra els turcs i els venç i també, on s'enamora de la princesa Carmesina. Tanmateix ,com Tirant havia estat molt famós va ser molt envejat per el duc de Macedónia que havia mort el fill del rei,i li va fer la vida impossible,peró el duc va acabar morint en una batalla.
Al mateix temps en que Diafebuses casa secretament amb Estefania i l'escuder Hipolit i l'emperadriu s'enamoren.
Per una altra banda,la dida de la princesa Carmesina,anomenada la Viuda Reposada, que està enamorada secretament de Tirant, intenta evitar per tots els mitjans que la relació entre Carmesina i Tirant fracasi, i ho arriba a conseguir per uns període curt de temps per culpa de que la Vidua Reposada enganya a Tirant iel convenç de que Carmesina té relacions sexuals amb el seu hortelà,negre,peró tot,gràcies a Plaerdemavida s'arregla,perque li descobreix la veritat just quan Tirant estava ja en alta mar i es desencadena una tormenta tan forta que naufragen i encallen en les costes de Tunis.


Plaerdemavida va anar a parar a una platja on un moro la va ajudar i li va donar casa i menjar i Tirant va nedar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS