tirant lo blanc

Páginas: 3 (563 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2015
TIRANT LO BLANC
ARGUMENT
Tirant torna de Londres cap a Bretanya, es informat que han assetjat l'illa de Rodes i de seguida marxa cap al regne de Sicília. Tirant es converteix en un famós cavalleri desprès de diverses batalles al regne de Sicília que sempre acava guanyant, l'informen que els turcs han envaït l'imperi Grec, i li demanen ajuda . Aleshores es quan coneix a la princesa Carmesina is'enamora bojament. Tot i que aquesta també esta enamorada de Tirant, no li ho posa fàcil, de fet, Carmesina exigeix a Tirant com a princesa que és, una posició social que ell només pot guanyarvencent els turcs.
Durant aquest temps a l'imperi Grec, Tirant té diverses batalles que demostra la seva vulnerabilitat , i també demostra que no se'n sap sortir tots sols de les relacions amb la sevaestimada i necessita l'ajuda de la donzella Plaerdemavida.
Tirant ha de tornar al camp de batalla, i per això ha d'embarcar en una galera, la qual s'enfonsa a causa d'una tempesta, i Tirant iPlaerdemavida, cadascun pel seu costat, troben la platja i es salven.
Al tornar a Tirant, li agafa un mal de costat i aquest mor. La princesa desconsolada per la mort del seu estimat mor també, a causad'aquesta desgràcia

Personatges
Tirant lo blanc: un gran cavaller, valent, fort i molt hàbil amb les armes, guanyador sempre detotes les batalles. És un personatge molt amable i educat, que defensa elseu honor per sobre de tot . Però en el terreny amorós es mostra bastant tímid i vulnerable.
Carmesina: és un personatge d’una gran bellesa, que enamora a Tirant bojament. Per ella es molt importantconservar la virginitat i de vegades es deixa endur molt fàcilment per el que diuen els altres.
Diafebus: és un cavaller prestigiós i fidel. És amic íntim de Tirant i també el seu cosí. Es va casaramb Estefania, filla del duc de Macedònia.
Estefania: filla del duc de Macedònia, donzella de Carmesina i íntima amiga, esposa de Diafebus.
Emperador: és l’amo de l’Imperi de Constantinoble. Un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS