Tirant Lo blanc

Páginas: 10 (2320 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2015
Tirant lo Blanc.
Episodis amorosos
Joanot Martorell

-David Rosa
-1er Batxillerat C
-INS Argentona 2015
1)Tirant ha arribat a Constantinoble. L’emperador acompanya el cavaller a la cambra de les dames(Cap CXVII). Quines protagonistes hi troba? Com van vestides? En quin estat es troben? Per què? Com es aquesta cambra? Explica el comportament de Tirant. Quins consells i recomanacions dóna a lafamília imperial? Hi troba a Viuda Reposada, l’emperadriu, la donzella filla del duc de Macedònia, l’infanta Carmesina i cent setanta dones i donzelles. Van vestides amb una gran roba gruixuda, un brial i vel negre ja que estan de dol per la mort del fill de l’emperador. Es una cambra gran però tota fosca fins que Tirant fa que la il·luminin. Tirant mostra un comportament amable i cordial tambécristià, donant el consell de que deixin el dol perquè la seva població i tothom s’esforcin en la batalla contra la morisma que s’acosta.

2)El paràgraf inicial del capítol CXVIII narra com Tirant s’enamora de Carmesina en contemplar la seva bellesa. Analitza els motius literaris amb que s’ha construït l’escena: els ulls, la dissociació ulls-orelles, la presó d’amor, l’amor com a nodriment,amor-mort, etc.
La dissociació ulls-orelles ve a referir-se que desprèn tota l’atenció de l’emperador cap a Carmesina posant-hi tots els sentits en ella, creu que si el refuses ell morirà i es sentirà molt buit per la falta ‘amor ja que ell esta profundament enamorat d’ella, Diafebus li pregunta que es el que li passa però ell es mostra amb un caràcter que no ho explicarà.

5) El capteniment de Tirant hacanviat de manera radical. Enumera i descriu els símptomes del seu estat patològic.
Passa d’un estat animat i cortès a un estat depressiu i trist en el qual menteix per marxar a la posada i no vol dir-li res sobre el que li passa a Diafebus, però al final acaba cedint i li diu que ell ama i es posa a plorar.

8) Diafebus manifesta a la princesa <>. La fama de les excel·lències de la princesa ha portat els cavallers a Constantinoble. Diafebus diu veritat o mentida? Intenta aplanar el camí a favor de Tirant? Vol procurar únicament per la bona acollida dels cavallers de Ventura? Busca el paràgrafcorresponent al capítol CXIX i comenta la lloança hiperbòlica que Diafebus fa de la princesa.
Diafebus menteix ja que no nomes han viatjat fins allà per el seu amor, s’enamorà d’ella quan la va veure. Diafebus intenta aplanar el camí favorit a Tirant per que així estigui be. A part de la bona acollida i procurar per l’amor de Tirant també vol procurar per si mateix. Durant tot el paràgraf de la lloança esdeixa a la donzella Carmesina com el centre de tot i la mes bella, deixa veure que han vingut nomes per veure-la a ella.


13) A partir dels motius de la literatura cortesa, valora la declaració d’amor de Tirant a Carmesina. Quina funció hi fa l’espill? Aconsegueix Tirant vèncer la timidesa o, per contra, tan sols és capaç de dissimular-la perquè no la supera realment? És Tirant un amant tímid alllarg de la novel·la? Recorda que la princesa <>.
L’espill l’utilitza per a declarar-se a Carmesina Ell no supera la timidesa, durant tota la novel·la es un amant tímid però que la sap dissimular be enfront a Carmesina ajudat molt per Diafebus.
19) Per Ausiàs March, l’amor ideal consisteix a equilibrar l’amor honest i eldelitable. Estefania opina el mateix, encara que es mostri més descarada i insisteixi que l’amor que acaba<< en un llit encortinat i amb els llençols ben perfumats>> és el que més li agrada. Quin et sembla que és, doncs, el problema de Tirant?
Que es massa tímid i no s’atreveix a donar el pas endavant davant l’oferiment d’anar al llit amb ella tota nua després del bany.
23) Diafebus i Estefania...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS