Tirant Lo Blanc

Páginas: 2 (479 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2013
1-Investiga quí era Joanot Martorell i les circumstàncies que li possibiliten escriure una novel·la com la que ha escrit.
Joanot Martorell va ser un cavaller de la noblesa valenciana,son pare va sercambrer del rei Martí l'Humà i el seu avi va ser conseller reial,aquesta properitat feia que estigués molt enterat de com funcionava la noblesa.Degút als seus freqüents enfrontaments amb el seu noblecosí,va voler enfrentar-lo al camp de batalla,i per aconseguir aquest enfrontament va anar a les corts de Anglaterra i Portugal per trovar un jutge i un camp de batalla,però per a la seva desgràciano hi varen poder lluitar,tot i que s'hi creu,que és gràcies a aquest viatge que va escriure la primera part d'aquest llibre.La seva idea d'escriure sobre un matrimoni clandestí,li va arribar del seugermà que s'havia casat secretament com ocorr amb Tirant i Carmesina,i Estefania i Diafebus... També va tenir un enfrontament amb Gonçalbo d'Híjar per temes económics,i com no va aconseguir res bód'aquesta lluita,va escriure malamente sobre ell.
En resum,Joanot Martorell aprofita els seus conflictes introduint-los dins l'obra com a font d'inspiració,això l'hi dóna una molt bona perspectiva delque conta a l'obra i fa que aquesta tingui una perfecció difícil de comparar.
2-Quin narrador trobam al Tirant?Posa'n exemples.Utilitza recursos narratius per contar històries?Quins?
El Tirant loblanc és una obra narrada en tercera persona. El narrador és discret i poques vegades intervé i mai busca la complicitat del lector, sinó que ell el que fa es relatar la història tal com va passar. Elnarrador és el propi autor,en alguns casos hi trobam narradors interposats i fan que pareixqui que t'hi troves dins lobra.
-“Senyor de molta reverència, la vostra senyoria ha de saber que el dia de SantJoan el Rei es va vestir molt ricament amb un mantell brodat de perles molt grosses i folrat de mart gibelí, i cavalcant un bell corser va sortir del palau i va anar a la gran plaça de la ciutat.”...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS