Tirant Lo Blanc

Páginas: 6 (1376 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2013
1.1 Primer bloc
Tema 1 (capítols 1-2)
Tirant es va trobar amb un ermità, el qual li va donar un llibre anomenat Arbre de Cavalleries.
Tirant va arribar a Londres. Allà es va casar el rei d'Anglaterra amb la infanta de França i nova reina d'Anglaterra.
Tema 2 (capítols 3-4-5)
Tirant va ser armat cavaller i va rebre l'Orde de Cavalleria i els seus cosins i el Tenebrós també van ser armatscavallers.
Tirant va discutir amb Vilesermes a causa d'un fermall de la Bella Agnés. Aquests van lluitar i Tirant quedà greument ferit i l'altre morí.
Tema 3 (capítols 6-7)
Tirant, curant-se d'allò que li havia passat, lluita amb un gos alà.
El gegant Kirieleison arriba a Londres per lluitar amb tirant però aquest mor de ràbia que no pas per la lluita.
Tema 4 (capítol 8)
La donzellaFlor-de-Cavalleria es va matar perquè el seu estimat Kirieleison havia mort.
En Tirant revelà el secret de Tenebrós i l'ermità s'adona que Tenebrós es el seu fill i Tenebrós de que ell és el seu pare el comte Guillem de Vàroic.
1.2 Segon bloc
Tema 5 (capítol 9)
Un filòsof pres per assassinat, amb els seus coneixements i la seva saviesa esbrinà que un cavall havia estat criat per una somera i per aquestmotiu tenia les orelles caigudes; esbrinà que hi havia un cuc dins el balaix i en la seva consulta a les estrelles va veure que Tirant, els seus cosins i l'infant de França havien arribat a Sicília.
El rei, en agraïment, cada vegada doblava la ració de pà al filòsof presoner.
Tema 6 (capítols 10-11)
La infanta Ricomana havia conegut l'infant de França va treure les seves pròpies conclusions: erapoc desimbolt, aturat i que sempre es ficava en embolics. Aquesta aprofitava per fer-ho quedar en ridícul, però el filòsof li diu el seu horòscop i s'adona de les seves grans qualitats.
El filòsof li parla amb Tirant sobre l'illa de Rodes i el que passarà. L'hostalera revelà a l'infant Felip l'estratègia dels genovesos per entrar al castell.
Tema 7 (capítol 12)
Tirant acudeix a pevenir al GranMestre i amb una estratègia surt victoriós. La infanta acceptà per marit l'infant Felip i passen a ser els nous reis de Sicília. El filòsof descobreix que el rei no és fill del rei Robert sinó del seu forner. Tirant rep una carta de socors per part de la infanta Carmesina de Grècia i se'n va cap a Grècia.
1.3 Tercer bloc
Tema 8 (capítols 13-14)
Tirant rep la capitania general de l'imperi grec,coneix la Carmesina i queda admirat de tanta bellesa i se n'adona que comença a estimar la infanta Carmesina.
En diafebus i la plaerdemavida parlen d'amor i d'en tirant amb la Carmesina
Els turcs van guanyar la batalla i avancen cap a Constantinoble guiats pel Gran Turc.
Tema 9 (capítol 15)
L'imperi grec es prepara per a la guerra i la princesa Carmesina també nota que comença a estimar aTirant i el previngué del que podia succeir amb el duc de Macedònia.
Tema 10 (capítols 16-17)
Tirant, amb l'ajuda de Plaerdemavida, li declarà el seu amor, a la princesa Carmesina, en clau; amb un mirall. La Viuda Reposada sembrà la sisània en la princesa Carmesina. En Tirant li demanà una camisa a la Carmesina com a relíquia. Tirant seguí el consell del llibre Arbre de Batalles i guanyà la sevaprimera batalla a Grècia, va salvar el duc de Babilònia però aquest tenia enveja i el volia matar a traïció. Refusa la proposta del soldà de Babilònia d'ésser creient d'Al.lah, d'ésser hereu a la corona i de casar-se amb la seva filla.
1.4 Quart bloc
Tema 11 (capítol 18)
El soldà de Babilònia li declarà la guerra a en Tirant i aquest va confondre a tothom; creien que havia perdut retirant-se senselluitar però en realitat era una estratègia i obté la victòria. El soldà de Babilònia va morir com la majoria del seu exèrcit.
Tema 12 (capítols 19-20)
En Tirant rep una carta del rei d'Egipte per combatre al pont i en Tirant acceptà. La princesa Carmesina anà a veure a en Tirant amb seixanta donzelles tement que pugui morir si ella no s'hi trobava present.
Al castell de Malveí hi va haver...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS