tirant

Páginas: 2 (413 palabras) Publicado: 31 de diciembre de 2013
Tirant arriba a constantinoble i s’enamora de carmesina

Tirant i l’emperador estaven en una sala del palau. L’emperador agafa a Tirant i emportar-se’l a una cambra fosca, on estaven l’emperatriu,la infanta carmesina, donzelles i 70 dones. Totes elles anaven vestides de color negre per la mort del Princep. A la cambra no hi havia cap llum i tirant demana una entorxa per veure la cara al’emperatriu. I dona un consell el poble esta trist per dos motius: la mort del Princep i per que veure¡en els moros molt a prop així que si vosaltres esteu trist ells encara mes ho estaran.

Com tirant vaser ferit al cor per una fletxa que va tirar-li la deesa Venus perquè mirava a la filla de l’emperador

L’emperador va parlar a la orella de tirant però tirant no escoltar-lo molt perque mirava aCarmesina que tenia la roba mig descordada per la calor que feina en aquella cambra. L’emperador va treure fora de la cambra a Carmesina i van continuar parlant. Tirant finalment es va acomiadar detots i es va anar a la posada . el seu cosí li va preguntar que si li pasava alguna cosa ell va suspirar i entre llagrimas va dir – jo amo-
Paraules de consol que diu diafebus a tirant veient-lo caiguta la trampa d’amor.
Diafebus que era el cosi de tirant va donar-li uns consells de que el amor es normal hi li pasa a tothom. Finalment tirant va baixar a sopar. Pero poc despres va anar-se’n a unacambra a suspirar. Diafebus va anar a parlar amb el rei i li va dir que tirant no es trobaba bé el rei va posar tots els metges a la seva disposisiopero no tenia res. Carmesivna va dir-li a la mareque si podien anar a una altre sala. Carmesina i diafebus es van seprar de les donzelles i van parlar un moment.
** Diafebus feia de celestina entre Tirant i Carmesina, va aconseguir que ella esfixés en Tirant i sàpigues que ell estava enamorat. Van haver d’anar a l’església a fer d’espectadors en una missa de l’emperador. Carmesina va fer que li apropessin un coixí a Tirant.
120....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tirant
  • Tirant
  • tirant
  • Tirant
  • tirant
  • tirant
  • Tirant
  • TIRANT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS